Muhtarlara vatandaşla etkili eletişim eğitimi

Muhtarlara vatandaşla etkili eletişim eğitimi

Büyükşehir, Bayramoğlu Balyanoz Gençlik Kampında düzenlediği üç günlük seminerde, vatandaşlarla daha etkili iletişim kurabilmek için muhtarlara eğitim verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Basın İlan Kurumu’ndan (BİK) 10 yıllığına kiraladığı ve ardından yaptığı düzenlemeler sonrasında ‘Balyanoz Gençlik Kampı’ adını verdiği tesiste muhtarları ağırladı. 3 gün süren kampta muhtarlara, kamu hizmetlerini etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sürdürmeleri amacıyla “Vatandaşla İlişkilerde Başarılı İletişim Kuralları” konulu eğitim semineri verildi. Muhtarların talebi üzerine gerçekleştirilen, İzmit, Derince ve Körfez ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarının katıldığı kamp son derece faydalı geçti.

 

EĞİTİM KAMPINA YOĞUN KATILIM

Kampa Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, Muhtarlıklar Şube Müdürü Uğur Şahin, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Muhtarı Derya UluçDerince Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Lütfi Karadeniz ve mahalle muhtarları katıldı.

 

MUHTARLARA ETKİLİ İLETİŞİM ANLATILDI

Eğitimciler tarafından, “Vatandaşla İlişkilerde Başarılı İletişim Kuralları” başlığı altında, muhtarlara etkili iletişim, diksiyon ve hitabet konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Muhtarların kamu hizmetlerini etkin, verimli ve güvenli bir şekilde yapması, mahallelerdeki sorunların en kısa sürede yetkililere iletilmesi konusunda yapılması gerekenlerin de anlatıldığı seminerde, vatandaş odaklı hizmet anlayışının nasıl olması gerektiği ve daha etkili iletişimde dikkat edilmesi gereken konularda bilgiler aktarıldı. Daha sonra muhtarların soruları cevaplandırıldı.

 

TOPLU TAŞIMADA MUHTARLARIN TALEPLERİ ALINDI

Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Ahmet Çelebi, eğitim kampının diğer oturumunda muhtarlara, toplu taşıma konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Toplu taşımada örnek projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Çelebi, vatandaşların keyifli ve konforlu yolculuk yapması için çalıştıklarını dile getirdi. Çelebi, daha sonra muhtarların toplu taşıma konusunda talep ve önerilerini dinledi, çözüm noktasında değerlendirmelerde bulunuldu.

 

TALEP VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DİNLENDİ

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Balaban da, muhtarlarla bir araya gelerek, istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Mahallelere yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aktaran Balaban, daha sonra muhtarların talep ve çözüm önerilerini dinledi.

 

DİNLENME İMKÂNI BULDULAR

Muhtarlar, seminer dışında bir araya gelip vakit geçirerek kaynaşma imkânı buldu. İlk etapta İzmit, Derince ve Körfez ilçesindeki mahalle muhtarlarının katıldığı eğitim kampının, kent genelindeki 472 muhtarı kapsayacak şekilde devam edeceği bildirildi.

 

MUHTARLAR EĞİTİM KAMPINDAN MEMNUN

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Kurtdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ersoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın desteği ve , Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü organizasyonunda Darıca Bayramoğlu’nda düzenlenen kampın çok faydalı geçtiğini söyledi. Muhtarların üç süren kamp boyunca etkili iletişim, diksiyon ve hitabet konularında eğitim aldığını, bilgilendirmelerin yapıldığını belirten Ersoy, “Muhtarlarımız bu vesileyle kaynaşma ortamı buldu. Muhtarlık gerçekten çok yorucu bir hizmet alanı. Aynı zamanda burada dinlenme ve yorgunluk atma fırsatı yakaladık. Etkinliğin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Tüm muhtarlar adına Tahir Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“BU EĞİTİMLERİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Körfez Hacı Osman Mahalle Muhtarı Sami Zorlu, kampın çok faydalı geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Tahir Büyükakın başkanımıza, bizlere böyle güzel bir ortam sağladığı için teşekkür ediyorum. Muhtarlar olarak, yerel yönetimler ve vatandaşlar arasında köprü görevi görüyoruz. İnsanlarla temas etmek, derdini dinlemek ve çözüm noktasında ilgili kurumlarla diyalog halinde olmak önemli. Bilmediklerimizi öğreniyoruz. Eğitim kampı bu anlamda çok faydalı oldu bizler için. Bu eğitimlerin devam etmesini istiyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

 

“FAYDALI BİR EĞİTİM VE DİNLENME PROGRAMI OLDU”

İzmit Sarışeyh Mahalle Muhtarı Tuncay İnce de kampın, eğitim ve bilgilendirme açısından çok faydalı geçtiğini ifade ederek, “Vatandaşlarla etkili iletişim ve yerel yönetimler konusunda bilgilendirmeler aldık. Gayet faydalı bir eğitim ve dinlenme programı oldu. Tahir Büyükakın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tür programların devam etmesini bekliyorum” diye konuştu.

 

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İzmit Kadıköy Mahalle Muhtarı Mustafa Akdoğan ise üç gün süren kamp boyunca iletişimden toplu ulaşıma kadar önemli bilgilendirmelerden yararlandıklarını, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile mahallelerin sorunlarını da görüşme fırsatı bulduklarını belirterek, “Muhtar arkadaşlarımızla hem kaynaşma sağladık hem de fikir alışverişinde bulunduk. Bu eğitim kampı bizim için çok yararlı oldu. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

img-1925-large.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.