Muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

Muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

17.Muhtarlar Toplantısı Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında gerçekleştirildi.

Gebze Belediyesi Kardelen Nikâh Salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu,  Orman İşletme Müdürü Kenan Şahin, Sedaş Müdürü Cem Barlas Kar, Türk Telekom Müdürü Eray Kobya ve Mahalle Muhtarları katıldı.  Toplantıda ilk olarak 2022 yılı Gebze’de yapılan emniyet ve asayiş hizmetlerine ilişkin çalışmalar ve sunulan hizmetlere dair Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma personelleri tarafından sunum yapıldı. 

 

“BİRİKEN SORUNLAR VAR”
Toplantıda konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Daha önce emniyet ve asayiş konuları ile ilgili bir toplantı yapmıştık. Bugün yapacağımız toplantıda Emniyet, Jandarma, Türk Telekom ve Sedaş kurumları tarafından sunulan hizmetler hakkında kurum yöneticileri bilgilendirme yapacak. Yıllarca biriken sorunlar var. Devletimiz bu yıl sorunların çözümü için ciddi bir kaynak ayrıldı. O sorunlar çözülürse inşallah rahata kavuşacağız. Ben 20 Eylül 2017 de burada göreve başladım. Gebze’de benim 5’inci yılım. 5 yıl bittiği için de tayin yılım, yeni bir görev yerine gideceğim. İçişleri Bakanlığımızda kararname çalışmaları devam etmekte. Temmuz ayının ilk haftasında kararnamemizin çıkması bekleniyor.

 

“BAŞARIYA ULAŞAMAZSINIZ”

Gebze’de olmaktan çok memnunum. Hem belediyemiz hem muhtarlarımız hem de çalışma arkadaşlarımızla güzel bir çalışma ortamı oluşturduk. Birçok yerde olmayan güzel bir birliktelik var. Belediyemizden her anlamda destek aldık. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Amacımız bu gök kubbede hoş bir seda bırakmak.  Şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Allah bayramınızı huzurla sağlıklı geçirmemizi nasip etsin.  Kaymakam olarak benim en çok önemsediğim ve önemsenmesi gereken konu Emniyet ve Asayiştir. Bir yerde eğer Emniyet ve Asayiş güvenliğini doğru yapamazsınız ticaret, eğitim, sağlık ve sosyal hayat olmaz.  Bunu sağlamak zorundasınız eğer sağlayamıyorsanız hiçbir konuda başarıya ulaşamazsınız.

 

“34 İLDEN DAHA FAZLA”
Dolayısıyla bölgemizde bu anlamda hassas bir bölge büyük bir nüfusa sahip Türkiye'nin neresinden gelirseniz gelin buradan geçmek zorundasınız. Dört tane geçiş noktamız var. TEM, D100 Karayolu, Kuzey Marmara karayolu bir de Eskihisar feribot iskelesi yolu ile Avrupa'dan Anadolu'ya Anadolu'dan Avrupa'ya nereye giderseniz bu ilçemizin güzergâhlarından birini kullanmak zorundasınız. Gebze’nin konumu çok önemli ve bir ilçenin çok üzerinde imkânları var. Nüfusu Türkiye'deki 34 ilden daha fazla. Şehir merkezi nüfusu olarak bakarsanız diğer şehirlerin merkezi nüfusunu hesaplarsak o zaman da 54 ün üzerinde yüksek  bir nüfusa  sahip bir bölge. Sadece nüfus da değil ekonomik büyüklüğü çok fazla bölgemizin.

 

“BİR ÜNİVERSİTEMİZ VAR”
İlçemizde Türkiye ihracatının  yüzde 13'ü üretilmektedir.  Dört tane OSB var. Bölgemizde sadece Gebze ‘de 297.000 bin  Çayırova’da 135.000 bin işçi var. TÜBİTAK gibi çok önemli kuruluşumuzda ülkenin savunma sanayi,  ilaç sanayi, yazılım  alanında çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor, önemli faaliyetlerin üretildiği bir bölgeye sahibiz. Bilişim Vadisi çok hızlı gelişiyor çok önemli işlere imza atıyor. Bir üniversitemiz var. Türkiye’de  hiçbir ile nasip olmayan  imkânlarımız var.  Ulaşımın tam ortasında deniz, kara,  demiryolu her şey var bu bölgenin içerisinde.  Bu güzel ilçede  görev yapmaktan ben de mutluyum. 5 yıl güzel bir şekilde geçti. Kamu kurum kuruluşlarından emniyet, jandarma, milli eğitim, müftülüğümüzden çok destek aldık ve el birliği ile en az sorunla  hızlı bir şekilde çözdük. İnşallah bundan sonrası daha güzel olacak zor bir süreçti Hayatımızı  çalışma şekillerini değiştirdi. Dilerim bundan sonra bu pandemi hayatımıza girmez” dedi.

Haber: Barış AYAR

 

manset-2-080.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.