Muhtarlar Günü kutlandı

Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlandı.

15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki törene Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcıları Selamet Güner ve  Dursun Ali Arslan, Gebze Muhtarlar Derneği Başkanvekili Musa Uslu, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Şahin Yılmazel ve mahalle muhtarları katıldı. Törende ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze Muhtarlar Derneği Başkanvekili Musa Uslu konuşarak, “Muhtarlık müssesinin kuruluş günü 19 Ekim tarihi, Başkanlığı 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesiyle, muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

 

“ENDER KURUMLARDAN BİRİDİR”

Bu günün ‘Muhtarlar günü’ ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında, daha sonra Anadolu ‘da Kastamonu Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesi 192 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık müessesi, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarımız bir yandan Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir yol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile Devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir.

 

“DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”

Muhtarlığın 192 yıllık Merkezi/Yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü’nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Bu günü bizlere ‘Muhtarlar Günü’ olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

muhtarlar-2-001.jpg

 

muhtarlar-3.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.