MUHTAR AYHAN BAŞ’A AKRABA TEPKİSİ  Rahmetli İlhami muhtar olsaydı..

MUHTAR AYHAN BAŞ’A AKRABA TEPKİSİ Rahmetli İlhami muhtar olsaydı..

Cemil Kalyoncu’nun öldüğü kaza sonrası tepkiden Mustafapaşa Mahallesi muhtarı Ayhan Baş da pay aldı. Akrabası İbrahim Coşkun, efsanevi muhtarlarını yad etti, adeta mumla aradı: “İlhami vardı rahmetli. Her sorunu haykırırdı.”

Gebze, Gebze’nin 2002 öncesi muhtarlarını, kimi mahallelerde mumla arıyor.

Cemil Kalyoncu’nun öldüğü kaza sonrası tepkiden Mustafapaşa Mahallesi muhtarı Ayhan Baş da pay aldı. Akrabası İbrahim Coşkun, efsanevi muhtarlarını yad etti, adeta mumla aradı: “İlhami (İlhami Çelik. Mustafapaşa’da 25 sene muhtarlık yaptı) vardı rahmetli. Halkçı muhtardı. Halkın her sorununu önce kamuya taşır, baktı olmuyor basına konuşurdu. Belediye başkanlarında ayırımda gözetmezdi. CHP’li Mehmet Emin Akın’a da, Saadetli merhum Ahmet Penbegüllü’ye de… 25 sene, muhtarlık makamının hakkını vererek, muhtar gibi muhtarlık yaptı Her sorunu haykırırdı.”

SÜT DAYIMIN OĞLUDUR AYHAN BEY

Daha önce de oldu böyle olaylar. ‘Gideceğiz, yapacağız, edeceğiz’ deyip konuyu kapatıyorlar. Muhtar da üzerinde durmuyor. Yabancım da değil, süt dayımın oğludur Ayhan Bey. O da buradaki olayların, hız kesici tümsek isteminin üzerinde durmuyor. Yol kenarında ağaçları yıkıp kesiyorlar, hiç kimse karışmıyor.

“50 MUHABİR GETİRDİM.

İKİ SATIR HABER YAPTI, YAPMADI”

Gerek kaza sonrası gerekse taziye sürecinde ailenin sürekli yanında gözüken komşuları İbrahim Coşkun, sokağa hız kesici tümseğin yapılmaması halinde önümüzdeki cumartesi günü eylem yapılabileceğini kaydetti. Sokaktaki yaralamalı kazalardan birinde torununa araç çarptığını da kaydeden Coşkun, genel itibariyle basından da yakında: “Bugüne kadar 50 muhabir getirdim. İki satır haber yaptı, yapmadı:

ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Öte yandan sokağa hız kesici tümsek gelmesi için Muhtar Ayhan Baş’ın da bir dizi girişimde bulunduğu iddia edilirken halk ile kamu arasındaki köprüyü, yine halkın kendisi kurdu. Özellikle 675 Sokak sakinlerinin muzdarip olduğu muhtarlığın eksikliğini giderdi. Mahalle sakinlerinden duyarlı yurttaş Hamit Köksal kaza sonrası Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri ile CİMER’e başvurularda bulundu. Kalyoncu Ailesi’ne taziye için konuk olduğumuz günün akşamı CİMER’den tarafına gönderilen, “Talebiniz işleme alınmıştır” yanıtını gösterdi. Semt sakinleri ve Köksal’ın o çabası sonuç verdi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.