MÜHİP KANKO’DAN 23 NİSAN MESAJI: Sarayın Gölgesinden Aydınlığa

MÜHİP KANKO’DAN 23 NİSAN MESAJI: Sarayın Gölgesinden Aydınlığa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Türkiye'nin saltanattan cumhuriyete geçişini, Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik cumhuriyet mirasını ve ulusal egemenliğin önemini vurguladı.

Prof. Dr. Kanko mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’104 yıl önce, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, bir kişinin keyfi idaresi altında ezilen bir millet, kendi kaderini eline alma kararı aldı. Sarayın saltanatı son buldu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla milletimiz, kayıtsız şartsız egemenliğini ilan etti. Bu tarihi gün, sadece Türkiye'nin değil, tüm ezilen milletlerin özgürlüğüne ilham kaynağı olmuştur. Bugün, TBMM’nin ışığı altında, o günün ruhunu yeniden hatırlıyor ve gelecek nesillere taşıyoruz.

Bugün, ne yazık ki bazı çevreler tarafından Atatürk'ün temelleri üzerine kurulu cumhuriyetimiz ve laik değerlerimiz tehdit altında. Saray benzeri yapılanmalar ve tek adam rejimleri, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı demokratik ilkelere zarar vermektedir. Ulusal egemenliğimizi, her türlü baskı ve otoriter yönetim heveslerine karşı korumak, hepimizin sorumluluğudur.

ONLARA LAYIK BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ

Bu özel günde çocukların önemine de vurgu yaptı: 23 Nisan, Atatürk'ün en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza armağanıdır. Onların sevinci, umutları ve hayalleri, bizlere yol gösterir. Çocuklarımızın eğitim ve refah içinde büyümesi, ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızın bir göstergesidir. Onlara layık bir Türkiye bırakmak için çabalamak, bugünümüzü şekillendiren ve yarınımızı aydınlatacak olan taahhüdümüzdür.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kurtuluş savaşı kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, çocuklarımızın neşesiyle birlikte Türkiye'nin parlak geleceğini kutluyoruz. Hep birlikte, daha adil, daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu özel gün, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği ve bütünlüğünü milletiyle koruma, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir ülke olmanın gereklerini korkusuzca yerine getirme ve aydınlık yarınlara ulaşma çabalarıyla kutlanmaktadır.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.