Mühendislerden Farplas işçilerine destek

Mühendislerden Farplas işçilerine destek

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Sekreteri Mehmet Ali Elma Farplas işçilerine yapılan muamele ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Farplas firmasında işçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için geçen hafta iş durdurma eylemi yapmıştı. Eylemin ardından Farplas bünyesindeki 150'ye yakın işçi, çağrıldıkları otelde taşeron firmaların avukatları feshi bildirimiyle işten atıldı. Buna karşı fabrikada eyleme başlayan işçiler, atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için fabrikaya kapandı. İşçiler, polis müdahalesine karşı fabrikanın çatısına çıktı. Fabrikada eylem yapan yaklaşık 108 işçi, polisin 'drone'lu müdahalesiyle gözaltına alındı.

“KENDİLERİNİ FABRİKAYA KAPATTILAR”

Yaşanan olay sonrası Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Sekreteri Mehmet Ali Elma basın açıklaması gerçekleştirdi. Elma açıklamasında, “Bilindiği üzere, Çayırova, TOSB – Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Farplas Otomotiv Fabrikasında işçiler 19 Ocak’ta açıklanan ücret zammına karşı iş durdurmuştu.  Yaşanan iş durdurma eylemi sonrası Farplas patronu çok sayıda işçiyi işten çıkarmıştı. Birleşik Metal İş Sendikasının örgütlendiği Farplas Otomotiv de işçiler, atılan işçilerin işe geri alınması, işvereninin sendikayı tanıması ve taleplerinin karşılanması için kendilerini fabrikaya kapattılar” ifadelerini kullandı.

“DAYANIŞMA İLE KAZANACAKLAR”

Sadece anayasal haklarını kullanmak istediklerini ifade eden Elma, “İçin dün gece fabrikaya kapanan yüzlerce işçiye sabaha karşı polisin müdahalesi ile karşılaştılar. 108 işçi darp edilerek gözaltına alındı. Ekonomik eşitsizliğin gün geçtikçe arttığı günümüzde evlerine bir ekmek fazla götürmek ve verdikleri emeklerinin karşılığını almak için örgütlenen Farplas Otomotiv işçilerinin yanındayız. Aynı zamanda onlarca mühendis meslektaşımızın da zor koşullarda çalıştığı Farplas Otomotiv yetkililerinin biran önce işçilerin örgütlendiği sendikayı tanımalarını ve tüm çalışanlarının emeğinin karşılığını vermelerini istiyoruz. Ekmeği ve hakları için direnen Farplas Otomotiv işçileri direniş ve dayanışmayla kazanacaklar. Farplas’ta işten atılan işçiler işe geri alınsın, sendikalı çalışma talepleri yerine getirilsin” dedi.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.