Mühendislerden asansör bakım uyarısı

Mühendislerden asansör bakım uyarısı

 TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında bina yöneticileri...

 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında bina yöneticileri ve belediyeler, asansör kazalarını önlemek için aylık ve yıllık periyodik kontrollerin ivedilikle yaptırılmasını sağlamalıdır.

Son zamanlarda asansör kazalarında artışların arttığını ifade edildiği açıklamada, “Eylül ayında meydana gelen asansör kazalarında, Tokat‘ta 14 yaşında bir genç kız, Denizli'de 17 yaşındaki bir genç erkek ve İstanbul‘da bir kadın yaşamlarını kaybettiler. Ayrıca Alanya'da bir işyerinde bir kişi, Ankara Adliyesinde bir kişi, Kayseri‘de bir apartmanda iki kişi, Niğde Atasanayi Sitesinde bir kişi, Şanlıurfa Karaköprü'de dört kişi çeşitli asansör kazalarında yaralandılar. Yine Kayseri‘de bir apartmanda boş bir asansörün çelik halatları koptu. Önceki gün de İstanbul Ümraniye‘de 27 yaşındaki bir genç, bir iş merkezindeki asansör kabinine adım atınca boşluğa düşerek ağır yaralandı” diye belirtildi.

YILLIK BAKIM YAPTIRILMALI

 

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği hükümlerine göre bina yöneticileri, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla yetkili asansör bakımcı firmaları ile aylık bakım anlaşması imzalayarak asansör bakımlarını ve yılda en az bir kere A-Tipi Muayene Kuruluşlarına kontrol yaptırmaktan sorumludur denilen açıklamada, “Yine aynı yönetmelikte Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu tutulmuştur.  Ayrıca yönetmeliğe göre, yıllık kontrolü yaptırılmayan ve kontrol sonucunda belirtilen eksiklikleri giderilmeyen binalardaki asansörlerin, belediyeler tarafından kullanım dışı bırakılması gerekmektedir. Makine Mühendisleri Odası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama doğrultusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtir, yurttaşlarımızın ve belediyelerin duyarlı davranmaları gerektiğini kamuoyuna duyururuz” diye açıklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.