Mühendis olmayan müteahhit olmamalı

Mühendis olmayan müteahhit olmamalı

İnşaat mühendisi olmasına bir sene kalan Ömer Faruk Yılmaz kendi işini sektörde çalıştıktan sonra kuracak: Mühendis olmayan müteahhit olmamalı

Ali Yılmaz’ın maske üretiminde görev üstlenen üniversiteli yeğenleri de girişimci adayı. Kendi ağızlarından biz dinledik, okumanızı öneririz:

ÖNCE ÇEVRE EDİNİP SONRA PATRON OLACAK

22 yaşındaki Ömer Faruk Yılmaz, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İnşaat Mühendisi dördüncü bölüm öğrencisi. Liseye Darıca Gökşen Mustafa Yücel’de başladı, Ülkün Yalçın AL’de tamamladı: “Üniversiteyi bitirdikten sonra 5-10 yıl sektörümde çalışacağım. Çevre edindikten sonra kendi işime doğru yönelmeye başlayacağım.

MÜHENDİS OLMAYAN MÜTEAHHİT OLMAMALI

Sorumuz üzerine inşaat mühendisi olmayan kişinin müteahhitlik yapmasını doğru bulmadığını kaydeden Yılmaz eğitimlerine dairse şunu kaydetti:  “İnşaat Mühendisliği üniversite anlamında ulaşılabilirlikte çok düşük seviyelere geldi. Bu da müteahhitler tarafından kullanılıyor. Bu sürdükçe de hem inşaat işçisi halk hem inşaat mühendisi işsiz kalıyor ve bedelini de aynı kesim ödüyor.”

YAYGIN ÜNİVERSİTE GERÇEĞİ!

Yılmaz eğitim kalitesine dairse, “Kendi üniversitem adına söyleyeyim. Eğitim adına ivmesi vardı, sektöre yönelik iyi çalışıyorlardı. Ama kadro anlamında biraz geride kalıyorlardı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.