''Muhalif öğretmenler tehdit altında''

''Muhalif öğretmenler tehdit altında''

 Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, gözaltına alınan Talat Yılmaz ve Basri Palaşoğlu isimli üyeleri hakkındaki soruşturma kararıyla ilgili basın açıklaması...

 

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, gözaltına alınan Talat Yılmaz ve Basri Palaşoğlu isimli üyeleri hakkındaki soruşturma kararıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Veysel Kaplan, “Bilinmesini isteriz ki, asıl dertleri gezi eylemlerinden duydukları rahatsızlıktır” dedi.

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, önceki gün şube binasında haklarında soruşturma kararı alınan Talat Yılmaz ve Basri Palaşoğlu isimli üyeleriyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan yaparken Eğitim Sen üyeleri de açıklamada hazır bulundu. Veysel Kaplan açıklamasında, “Bilinmesini isteriz ki asıl dertleri gezi eylemlerinden duydukları rahatsızlıktır” şeklinde konuştu.

“YAPMASI GEREKENİ YAPMIŞTIR”

Talat Yılmaz ve Emniyet Müdür Yardımcısı arasında gençlerin gözaltına alınmak istemesi üzerine tartışma yaşandığını belirten Veysel Kaplan, “Gözaltı gerekçesi yapılmak istenen pankart üyemizin araya girmesi ile gençler tarafından kaldırılmıştır. Polisin olaya gününe dair tuttuğu tutanaktan hareketle Talat Yılmaz, halkı galeyana teşvik etmek ve polise hakaretten Değirmendere Polis Karakolu’nda ve savcılıkta ifade vermeye çağrılmıştı. Talat Yılmaz bir eğitimcinin, toplumsal duyarlılığını kaybetmemiş bir insanın yapması gerekeni yapmıştır” dedi.

“YOĞUN BİR ŞEKİLDE TEHDİT”

 

İzmit Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Basri Palaşoğlu’na ise yollanan bir mailden hareketle Haziran ayında yapılan kep törenine türbanı ile gelen öğrencilere ayrımcılık yapmak, DHKP-C örgütlenmesi yapmak, 17 Haziran gezi ile dayanışma grevine destek sağlamak amacıyla öğretmen kurul toplantısını ertelemek, kurul toplantısında iktidarı ve Başbakan’ı eleştirmek suçlamaları ile idari soruşturma başlatılmıştır diyen Kaplan, “Gezi’den bu yana özellikle Eğitim Sen’li öğretmenlere yönelik bir tehdit olarak yoğun bir şekilde devreye sokulmuştur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.