Muhalefetten iş iktidardan  icraat: Öğrenci için yemek fişi

Muhalefetten iş iktidardan icraat: Öğrenci için yemek fişi

KBB Meclisi’nde CHP Grubu iyi bir işe, yerinde önergeyle imza attı. İktidarda AKP ketum davranmadı. Dar gelirli olma şartı ve başvuru bürokrasisi sonrası her aileye aylık bin TL tutarında kart verilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi yerinde bir karara ana muhalefetteki CHP’nin yerinde önergesi sonrası, oy birliğiyle imza attı.

Bilindiği üzere okullarda ücretsiz yemek uygulaması CHP’li İzmit Belediyesi marifetiyle İzmit’te kısmen uygulanmaya başlamış, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki bir vaadi/sözü ise bütçe yetersizliği gerekçesiyle sumen altı edilmişti. AKP’li Gebze Belediyesi dahil olmak üzere çok sayıda belediye, belediye meclislerinde CHP başta olmak üzere muhalefetten gelen önergelere ketum ve halkın gerçeğine kayıtsız kalmıştı ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde tersi bir tutum, halk lehine yaşandı. CHP Grubu’nun geçen haftaki mecliste verdiği önerge, 19 Eylül’deki meclis toplantısında kabul edildi.

KBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir konuya dair sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi:

“TOPLUM YARARINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Geçtiğimiz hafta CHP Kocaeli Meclis grubu olarak vermiş olduğumuz önergede ilk ve orta öğretim okullarındaki öğrencilerimize bir öğün gıda veya yemek verilmesini talep etmiştik. Büyükşehir yönetimi çalışma yaptı ve bugün ki meclis toplantısında Sn.Büyükakın açıklama yaparak "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran dar gelirli her aileye aylık 1.000-TL' lik kart verileceğini" belirtti.

Çocuklarımızın yararına vermiş olduğumuz önergenin Büyükşehir nezdinde dikkate alınarak Büyükşehir yönetimince böylesi bir çalışma yapılmasını eksik fakat değerli bulduğumuzu belirtmek isterim.

Yapıcı muhalefet anlayışımız gereği toplum yararına olan her konuda dün olduğu gibi bugün de çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğiz.

Ekonomik sıkıntı yaşayan tüm velilerin büyükşehir belediyesine bir an önce başvuru yapmasını önemle rica ederim.”

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.