Muhalefet vazifemizi hakkıyla yerine getirme çabasındayız

Muhalefet vazifemizi hakkıyla yerine getirme çabasındayız

CHP'de Recep Dursun, Marmara Nakliyeciler'deki kamu zararı için tüm siyasi partileri mücadeleye çağırınca Gebze Belediyesi CHP Meclis Grubu Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan yanıt verdi: Muhalefet vazifemizi hakkıyla yerine getirme çabasındayız

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun, Marmara Nakliyeciler’deki kamu zararının sorumlusundan tahsisi için CHP’yi ayrıştırmadan tüm siyasi partileri hesap sormaya davet etti

Gebze Belediyesi’nin CHP Meclis Grubu’nun bu konuda mecliste girişimleri olmuştu. Sözcüleri Çalışkan, “Grubumuzu kast etmediğini düşünmekteyiz. Zira görevimizi hakkıyla yerine getirme çabasındayız” dedi

 

İşleticiliği geçtiğimiz aylarda Gebze Belediyesi’ne geçen Marmara Nakliyeciler Garajı’ndan kamunun edindiği zararın geri alımı için tüm partilere de çağrıda bulunan Recep Dursun’a Gebze Belediyesi CHP Meclis Grubu’ndan yanıt geldi. Gebze Belediyesi CHP Meclis Grubu sözcüsü Avukat Saide Arslan, “Recep beyin hassasiyeti doğru ve yerinde olup, yazısında en azından CHP meclis grubunu kastetmediğini düşünmekteyiz. Zira biz CHP meclis üyeleri olarak muhalefet vazifemizi hakkıyla yerine getirme çaba ve gayreti içerisindeyiz” dedi. Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

TEMMUZDA GÜNMEDE GELMİŞTİ

 

“Yazınızda bahsi geçen Marmara Nakliyeciler garajı ile ilgili konu CHP Meclis Grubu olarak Temmuz ayı meclisinde gündeme getirilerek, başkan Zinnur Büyükgöz'e, ‘Bu konuda ilgililer hakkında gerekli işlemin yapılmaması da en az ilgililer kadar sizi de töhmet altında bırakır’ denmiştir.

 

ŞİRKET BELEDİYENİN

TAHAKKUKUNA DAVA AÇTI

 

Yine CHP Gebze'nin düzenlediği basın toplantısında da bu konu vurgulanarak, 2019 yılı denetim komisyonunda olan şahsımın denetim görevi esnasında tespit ettiği ve CHP meclis grubunun da konunun üzerine gitmesi üzerine, Gebze Belediyesi’nin Nakliyeciler Garajı’nı teslim almasından bir yıl sonra uğranılan zarar ile ilgili işletmeci şirket aleyhine 80 milyonluk tahakkuk yaptığı ve şirketinde bu tahakkuka karşı dava açtığı da açıklanmıştır.

 

TEMİZLİK İHALESİ DE GÜNDEME TAŞINACAK

 

Bizler CHP meclis grubu olarak tespit ettiğimiz ve kamu zararı oluştuğunu düşündüğümüz her konunun üzerine gidiyoruz. Ayrıca temizlik ihalesi de yine temmuz ayı meclisinde başkana sorulup gündeme taşınarak, bu ihale ile ilgili teknik çalışmanın da tarafımızca yapıldığı varsa bir kamu zararı bunun üzerine gidileceği belirtilmiştir.

 

HESAPLAMA TEKNİK ŞARTNAME

ÜZERİNDEN YAPILACAK

 

Yine önceki pazartesi yaptığımız basın toplantısında da bu konuda belediyeye müracaat edilip bazı evrakların ve bilgilerin verilmesinin talep edildiği belirtilmiştir. EKAP'tan teknik şartname indirilmiş olup, ihale bedeli ile ilgili sorularımıza cevap alınamadığı takdirde teknik şartname üzerinden gerekli hesaplamalar yapılacaktır.

 

SONUCU KAMUOYUNA

DUYURMAMIZ GEREKİR

 

Takdir edersiniz ki bizler muhalefet meclis üyeleri olarak bir konuda bir beyanda bulunuyorsak bu konuda gerekli teknik çalışmayı yaparak sonucu kamuoyuna duyurmamız gerekir. Bu konu ve basın açıklamamızda belirttiğimiz diğer hususlarda grubumuz tarafından gerekli incelemeler yapılmakta olup, varsa bir kamu zararı üzerine gidilecektir.. Kimsenin kuşkusu olmasın.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.