Muhalefet protesto edip alanı terk etti

Muhalefet protesto edip alanı terk etti

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde yaşanan bazı olaylara tepki göstererek alanı terk etti.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü beşinci yıldönümü vesilesiyle önceki akşam Gebze’de bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında gerçekleşen yürüyüşün AKP Gebze ilçe binasının önünden toplanmasına CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü tepki göstererek yürüyüşe katılmadı. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü yürüyüşün ardından Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na gelerek Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’e yaşanan durumla ilgili olarak tepkilerini ifade ederek alanı terk ettiler.

“YÜRÜYÜŞ AKP ÖNÜNDEN BAŞLADI”

Yaşanan olayla ilgili olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan gazetemize yaptığı özel açıklamada, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bizler Gebze Kaymakamlığı tarafından yapılacak olan etkinliklere davet edildik. Ancak davet için gittiğimizde kortej yürüyüşünün AKP Gebze ilçe binası önünde başlamasına anlam veremedik ve buna tepki gösterdik. Yürüyüş, kaymakamlığın organize ettiği bir etkinlik ancak AKP Gebze İlçe Başkanlığı önünde başlıyor.  Ayrıca AKP gençlik kolları tarafından tişörtler dağıtıyordu. Ayrıca meydanda AKP Gebze’nin standı yer alıyor. Yaşanan bu tür durumlardan rahatsız olduğumuz için hem yürüyüşe hem de etkinliklere katılmadık” dedi.

KAYMAKAMA RAHATSIZLIĞIMIZI İLETTİM

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü de konuyla ilgili olarak, “Gebze Kaymakamlığınca düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak için yürüyüşün olacağı yere gittiğimizde yürüyüşün Ak Parti Gebze ilçe teşkilatı önünde toplanıldığını gördük. İlçe yöneticilerim ve partililerimiz yürüyüşün Gebze Kaymakamlığı’nın mı yoksa Ak Parti tarafından da mı yapıldığını sorunca yürüyüşe katılmama kararı aldık. Yürüyüşün sonunda meydana gelerek Gebze Kaymakamı Sayın Mustafa Güler’e yaşanan durumdan dolayı rahatsızlığımızı ilettim.

NEREDE KALDI YENİKAPI RUHU?

Gebze Kaymakamı Sayın Mustafa Güler de eleştirilerimiz not ettiğini ifade etti. Etkinliği yapan bizleri davet eden Gebze Kaymakamı ise yürüyüş kaymakamlık önünden başlayabilirdi. Son olarak ise ilçe başkanlığı olarak üye standımızın önceki akşam saat 18.00 gibi 15 Temmuz etkinlikleri başlaması nedeniyle kapatılmasının talimatını verdim. Ancak Ak Partililer etkinliklerin olacağı alanın hemen yanına üye standı kuruyorlar. Şimdi buradan sizlerin aracılığıyla bir kez daha soruyorum nerede kaldı Yenikapı ruhu? Nerede kaldı 15 Temmuz ruhu?” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

 

baskanlar-(2)-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.