Muhalefet belediyeyi  avucundan kaçırdı

Muhalefet belediyeyi avucundan kaçırdı

Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü ile iki meclis üyesi tutuklanınca meclis dengesi muhalefet lehine değişti ama

Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü ile FP’li Meclis Üyeleri Temel Dinç ve Mahmut Yandık tutuklu yargılanmaya başlayınca Gebze Belediye Meclisi’nde dengeler değişti. 14 FP’li meclis üyesine karşı 15 (DSP + MHP + ANAP) muhalefet meclis üyesi yer aldı. Ve meclisin yeni bir başkan seçmesi gerekiyordu.

GENEL MERKEZLERDEN TELKİNDE BULUNULDU

Ferit Taşdemir o sürece dair ise şu hatırlatmada bulundu: “Başkan Penbegüllü’nün tutuklanmasının ardından olağanüstü gelişmeler yaşandı. DSP, ANAP ve MHP olarak bir aday üzerinde uzlaşı sağlanması, ‘Zaten koalisyon Hükümeti ile ülke idare ediliyor. Gebze Belediyesi’nde de böyle bir çalışma yapın’ diye genel merkezlerimiz tarafından bize bu yönde telkinde bulunuldu.

DSP BÜTÜNLÜK SAĞLAYAMADI

Fakat o dönemde 11 DSP’li meclis üyesi arkadaşımızın adaylık konusunda kendi aralarında bütünlük sağlayamamasından kaynaklanan dağınıklıktan dolayı bu yapılamadı. Bu olmayınca yerel iktidardaki Fazilet Partisi Grubu, belediye meclis üyeleri Hüseyin Öztürk’ü aday gösterdi.

MUHALEFET PARAMPARÇA

Biz de MHP olarak hiç kimseyi desteklememe kararı aldık. Diğer meclis üyesi arkadaşımız Servet İnanır’ı aday gösterdik. MHP’nin adayı, iki oy almış oldu. DSP’nin iki adayından biri beş, diğeri dört oy aldı. ANAP, Refah Partisi ile o günkü iktidarla ortak hareket etti. Osman Demir ve Cemal Demir ile temsil ediliyorlardı. Osman Demir’in belediye başkan yardımcılığı alması suretiyle onları destekleyerek katkıda bulundu ve yeni bir dönem başladı.

Uzunca süre (13 ay) Hüseyin Öztürk’ün belediye başkanlığında çalışma ortamında bulunuldu. Tabi ki Gebze’de dengeler alt üst oldu ve bu hizmetlere olumsuz yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.