Muhafazakâr seçmeni  bu sefer koparamayacaklar

Muhafazakâr seçmeni bu sefer koparamayacaklar

SP İl Başkanı Zafer Mutlu, ilçe başkanlarıyla Gebze’de bir araya geldi. 2015 erken seçim sürecinde yaşananların yaşanacağı kaygısı içindeki Mutlu, “Muhafazakâr seçmeni Millet İttifakı’ndan koparmaya çalışıyorlar. Bu sefer koparamayacaklar” dedi

sohbeeeet.jpg

Saadet Partisi’nde İl Başkanı Avukat Zafer Mutlu, Kocaeli’deki 12 ilçe başkanıyla her ay farklı bir ilçede bir araya gelme geleneğini, Kandıra’nın ardından Gebze’de sürdürdü.

saadet-iceee.jpg

Toplantı öncesi gazetemizin sorularını yanıtlayan Başkan Mutlu, 2015 erken seçim sürecinde yaşananların tekrar yaşanacağı kaygısı içinde olduğunu söyledi. Mutlu, “Kaos ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Muhafazakâr seçmeni özellikle Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma gayreti görünüyor. Kaos ortamını yapmak zorundalar ama asla bunun bir karşılığı olmayacak” dedi.

KANDIRA’DAN SONRA GEBZE’DE

toplaaantiiii.jpg

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel ve yönetiminin ev sahipliğindeki toplantıya SP’li ilçe başkanları eksiksiz katılım gösterdi. Türel ile birlikte diğer ilçelerin başkanları; Murat Karaturp (İzmit), Selim Çetinkaya (Darıca) Mehmet Ali Tahtalı (Körfez), Ramazan Arslan (Kandıra), Ethem Akboğa (Kartepe), Mustafa Sağlam (Karamürsel), Mustafa Özsoy (Gölcük), Ethem Karataş (Başiskele), Latif Gökhan Durtaş (Derince), Cuma Demirci (Dilovası) ve Sinan Aydemir (Çayırova) ile partili yöneticiler önce hep birlikte kahvaltı etti. Ardından basına tamamen kapalı toplantıda gündem üzerine değerlendirmede bulundu. Öte yandan İl Başkanı Zafer Mutlu toplantı öncesi gazetemize, sorularımız üzerine yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

“Saadet Partisi olarak sahada aktif, teşkilatları en hareketli ve etkili iki üç partiden biriyiz. Biz oy oranımıza bakmadan, bugün yarın seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün buradaki toplantı, bunun bir göstergesi.

HÜKÜMET’İN KREDİSİ SONA ERDİ

Her ay ilçe başkanlarımızla bir araya geliyoruz. Meşhurdur, il divan toplantımızı her ay aksatmadan yaparız. Son 4-5 ay, 500-600 kişinin katılımıyla İzmit Dolphin’de yaptık. Tabanımızı hareketli ve seçime hazır halde tutmaya gayret ediyoruz. Bunun da neticelerini inşallah bu seçimde göreceğiz. Vatandaş, halkla iç içeyiz. Vatandaşla temas halindeyiz. Çok ciddi manada sıkıntı var. Ekonomi bir numaralı gündem. Ekonomik sıkıntılar, mutfağa yansıyan bu durum Hükümet’e olan krediyi tamamen sonlandırmış durumda. Önümüzdeki seçimde artık iktidar değişikliği gözüküyor. Olağanüstü bir şey olmaz, çok farklı bir durum gelişmezse, işin ilginç tarafı her geçen gün ara açılıyor.

TÜRKİYE’DE NEYSE KOCAELİ’DE DE O

Kocaeli konusunda; birebir genel bir ölçümde bulunmadık. Ancak sahadaki görüntü Türkiye’de bahsedilen oranlardan farklı gözükmüyor. Saadet Partisi olarak sıkıntı yaşadığımız dönemler oluyordu sahada çalıştığımızda. Ama şu dönemde sahaya indiğimizde halkın ilgisini, alakasını, Hükümet’ten şikâyetini çok net olarak görüyoruz.”

 

basiskeleeee.jpg

Saha çalışmalarına değindikten sonra 16 Eylül günü Başiskele, Seymen’de olduklarını hatırlatıp SP Başiskele İlçe Başkanı Ethem Karataş’tan ilginin çok yoğun olduğuna, hiçbir tepki olmadığı gibi vatandaşın teveccühü olduğuna dair bilgi alıp ilginç bir yaşanmış hikâye de dinleyen Başkan Mutlu şöyle devam etti:

TAM BİR KAOS DURUMU

“Tam bir başıbozukluk. Komisyonların havada uçuştuğu, komisyonsuz hiçbir işlemin yapılamadığı, yolsuzlukların bu kadar aleni bir şekilde ortaya döküldüğü, saçıldığı, bunun üzerine hukukun gitmediği, hukukun ve yargının iktidarın tekeline alındığı tam bir kaos durumu yaşanırken işte hasbelkader bir görüntü. Nasıl oluştuğu bilinmeyen bir kareyle hala itibar devşirmeye çalışmaları çaresizliklerinin en büyük göstergesidir.

BU SEFER KOPARAMAYACAKLAR

kahvaltiiiii.jpg

Bir şarkıcının altı ay önceki söylemi gündeme getiriliyor. Diğer mesele (Bir CHP’linin aykırı bir söylemi) bir cümle cımbızla çekilip abartılıyor. Kaos ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Kutuplaştırma ortamını alabildiğine arttırmaya çalışıyorlar. Muhafazakâr seçmeni özellikle Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma gayreti görünüyor. Bunu yapacaklar, başka çareleri yok. Bunu yapmak zorundalar ama asla bunun bir karşılığı olmayacak.

BELKİ CAMİ BOMBALANACAK TÜRKİYE’DE

-2015 erken seçim sürecine atfen- Biz tabanımıza daha büyük hadiselere hazırlıklı olmalarını ifade ediyoruz. Daha fena şeyler yapacaklar. Daha abartılı işler yapılacak. Belki cami bombalanacak Türkiye’de. İşte bunu Millet İttifakı’na mal edecekler.

 

- 2015 seçimlerindeki senaryo, süreç yine mi yaşanır?

- Ona benzer her şeye hazırlıklı olunması gerektiğini ifade ediyoruz.

- Üstelik Muharrem Ayı içinde, Alevi camiasına yönelik iki saldırı olmuştu?

 

300-400 VATANDAŞIMIZ

HAYATINI KAYBETTİ

 

“Şu bir gerçek. Türkiye 7 Haziran sonrası bir dönem bizzat tecrübe yaşadı, o dört aylık süreci yaşadı. 7 Haziran’da çoğunluğu kaybeden iktidar bir anda koalisyon görüşmelerini kesti. Kabul etmedi. Tüm tekliflere kapattı. Akabinde erken seçim kararı alındı. O erken seçim kararında Türkiye’de atmosferin bir anda nasıl değiştiğini; gar faciasıdır, terör saldırıları şu bu; 300-400 vatandaşımızın vefat ettiği olaylar bir anda patladı. Bir kaos ortamı yaratıldı.

O TECRÜBE HALA

HAFIZALARIMIZDA

Öyle bir süreçte, ‘Aman’ dediler vatandaşımız. Saadet Partisi olarak tarihimizde en az oy aldığımız seçimdir o seçim. Kendi tabanımızı tutamadık. 0.6, 0.7’ye düştük. ‘Aman, şu kaos ortamında hiç olmazsa devam etsin’ dediler. Bir anda oyları yüzde 10 oynatacak bir netice oluştu 2015 kasım seçimlerinde. Ama bu dönem artık farklı bir durum söz konusu. Nedir? O tecrübe çünkü hala hafızalarımızda. Bir yılan, bir delikten bir defa sokar.

O DÖNEM BİTTİ

İkincisi; Türkiye Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa bu kadar geniş bir mutabakat ortamı oluştu. Altı parti bir araya geldi. Altı benzemez, birbirinden farklı ideolojileri olan partiler kaya gibi sapasağlam bir duruş sergiliyorlar. Bunun daha ufak ölçeklisi yerel seçimlerde Türkiye’de büyük bir başarı elde etti. İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok belediye kazanıldı. Bu birlikteliklik bir ölçek daha ileriye gitti. 2019 yerel seçimlerinde o ittifak üç partiyle yola çıktı. Daha sonra sadece iki partinin birleşmesiyle yerel seçim sonuçları ortaya çıktı. Şimdi altı parti bir arada.  Dolayısıyla çok daha etkin bir netice elde edeceğiz. Yani şuna inanmıyoruz artık. ‘Konuşulur konuşulur ama son seçim zamanı alır götürür.’ Öyle bir şey yok. Artık o dönem bitti.

  • Halkın güncel, ekonomik ve yakıcı konularından biri okul servis ücretleri. Çağrı var ama belediyelerin bu gideri üstlenmesi mümkün mü?

-

  • Şunu net olarak söyleyeyim. Türkiye’de israf, yolsuzluk sona ersin. İhaleler şeffaflaşsın. Ekonominin başına liyakatli, gerçek manada bu işi bilen insanlar gelsin. Bu bahsedilen hizmetler çok rahat yapılır.

Üniversite öğrencilerimizin barınma sıkıntıları ortadan kalkar. Yani okula aç gitme durumu söz konusu olmaz. Servislerle alakalı katkı sağlanır ama yeter ki dediğim gibi, bu dediğim hadiseler gerçekleşsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.