Müftülükten Vefa konferansı

Müftülükten Vefa konferansı

Gebze Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Gebze Kültür Merkezinde (GKM) “Vefa” konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Sultan Ahmet Cami emekli imam hatibi Emrullah Hatipoğlu’nun konuk olarak katıldığı programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İlçe Vaizleri ve din görevlileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bu hafta 1 Ekim- 7 Ekim arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası. Alışılagelmiş farklı meslek gruplarının hafta ve günleri var. Bunların her birinin topluma ve kendi mensuplarına bir mesajı bir farkındalığı olması içini doldurması ve bir anlam yüklemesi gerekir. Zaman geçiyor ihtiyaçlar ve imkânlar değişiyor. Biz bu günlerde neler yapabiliriz noktasından bakıyoruz. Camiler ile din görevlilerinin zamanın ihtiyacına göre cevap verebilecek noktaya ulaşmasını amaçlıyoruz. Camilerimiz bizim ibadethanelerimiz, dinimizin şiarlarındandır.

 

2-20211008170120.jpg

 

“GÖNÜLLERİNİ DE BU MESLEĞE VERMELİDİR”

Camilerimize öyle bir vizyon öyle bir misyon yükleyelim ki toplumumuza ve geleceğimizin mimarları olan gençlerimize daha faydalı olalım. Camilerimiz sadece namaz kılınan bir yer olarak kalmamalı aksine hayatımızın içerisinde sürekli yeri olması lazım. Camilerimiz her türlü faaliyetin, kıraatin, okumanın, sevginin, saygının, hoşgörünün, Yüce Allah’ı hatırlamanın, güzel olan her türlü faaliyetin yapıldığı yerler olmalıdır. Camilerimiz başta cemaatimiz ve onların başındaki imam hatip görevlilerimiz ile yaşıyor. Görevden kastımız sadece namaz kıldıran, ezan okuyan bir görev olmamalıdır. İnsanları bilgilendiren, onlara her konuda örnek olan imamlarımız bu işi sadece görev olarak görmemeli aynı zamanda gönüllerini de bu mesleğe vermelidir. 

 

“GÖNÜLLERE DOKUNDUNUZ”

İnsanlarımızı ve en önemlisi gençlerimizi dini konularda bilinçlendirecek çalışmalara gönlümüzü, hayatımızı koymamız gerekmektedir. Bu işin özünde ise gönüllere dokunmak yatmaktadır. İnsanları kazanmanın yollarından birisi gönüllere dokunmaktır. Gönüllere dokunduğumuzda bazı şeylerin iyi yönde hızlı bir şekilde değişeceğine inanıyorum.  Sizler yaptığınız bu ulvi vazife ile toplumun her kesimine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Pandemi döneminde bunu yaptınız ve gönüllere dokundunuz. Bütün dünyayı sarsan pandemi döneminde kurulan Vefa Destek Ekiplerimizde ‘VEFA’nın en güzel örneği oldunuz. Bundan ötürü hepinize teşekkür ederken tüm din görevlilerimizin haftasını kutluyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay da yaptığı konuşmada, “Her asırda din adamları ‘Vefa’nın en güzel örneklerini teşkil etmiştir. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek toplumun önderleri olmaya devam edeceğiz” dedi. Program sonunda Kaymakam Mustafa Güler, program konuğu Hatipoğlu’na hediye takdim ederken; Müftü Selçuk Kılıçbay misafirini çiçekle uğurlayarak programa katılanlara teşekkür etti. Ayrıca Gebze’de yaptığı çalışmaları ve katkıları için Müftü Kılıçbay’a ve Vefa Destek Ekibinde yer alan ve dini hizmetlerde tebarüz eden bazı din görevlilerine Kaymakam Mustafa Güler tarafından başarı belgesi verildi.

 

3-646.jpg

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.