Müdürlere fazlandan maaş veriliyormuş

Müdürlere fazlandan maaş veriliyormuş

 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki maaş adaletsizliği iddialarını geçtiğimiz şubat ayında TBMM'ye...

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki maaş adaletsizliği iddialarını geçtiğimiz şubat ayında TBMM'ye taşımıştı. Vekil Türkkan’ın iddialarına cevap veren İçişleri Bakanlığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde şube müdürlerinin fazladan maaş aldığı iddiasını yalanlamadı, belediye başkanının durumdan haberdar olup olmadığı sorusunu yanıtsız bıraktı.

 

 

Yerel basında çıkan haberlerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bazı memurların iddialarına göre daire başkanları 6 ayda bir verilmesi gereken performans maaşlarını memurlara değil, şube müdürlerine vermekte, böylece maaşı yüksek olan şube müdürleri, yılda 2 maaş fazladan almaktadır. Bu uygulama 6 yıldır devam etmektedir. Bu nedenle;

 1-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 6 ayda bir verilmesi gereken performans maaşlarının memurlara değil, şube müdürlerine verildiği, böylece maaşı yüksek olan şube müdürlerinin yılda 2 maaş fazladan maaş aldığı iddiaları doğru mudur?

 2-Bu iddia doğru ise uygulamanın gerekçesi nedir, bu maaşın dağıtılmasında dikkate alınan unsurlar nelerdir?

 3-Bu uygulama iddia edildiği gibi 6 yıldır mı devam etmektedir, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu durumdan haberi var mıdır?

 4-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bu şekilde uygulanan maaş dağıtımının adil bir uygulama olduğunu düşünüyor musunuz?

 

İÇİLERİ BAKANLIĞIN VERDİĞİ CEVAP 

Vekil Lütfü Türkkan’ın verdiği soru önergesine karşılık İçişleri Bakanlığı’nda cevap verildi. Bankalık tarafından verilen cevapta, “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 22'nci maddesinde; "Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının %10'unu ve Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının (30.000) gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere hastalık ve yıllık izinleri dâhil olmak üzere, çalıştıkları sürelerle orantılı olarak encümen kararıyla yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir." hükmünün yer aldığı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığında ikramiyelerden şube müdürlerinin yanı sıra 188 memur personelin de yararlandığı, Yapılan ikramiye ödemelerinde 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda ifade edilen başarı durumları ve performans kriterlerinin dikkate alındığı ve ödemelerin aynı Kanun'un 22'nci maddesi çerçevesinde yapıldığı, Söz konusu Kanun çerçevesinde ikramiye ödemelerinin 2004 yılından itibaren devam etmekte olduğu, ikramiye ödemesi yapılmayan yılların da bulunduğu anlaşılmıştır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.