“Müdafaa-i Hukuk Platformlarını oluşturmalıyız”

“Müdafaa-i Hukuk Platformlarını oluşturmalıyız”

Gazeteci - yazar Banu Avar oldu. Avar, “Dünya Düzeni Nereye” konulu söyleşisi ile okurlarıyla buluştu. Avar, “İşte tam da bu yüzden bir araya gelmeyi öğrenmeliyiz. Kurtuluş Savaşındaki fesliler, sarıklılar ve kalpaklılardan oluşan üç damarı, Müdafaa-i Huk

imza.jpgYahya Kaptan Salonu’nun aynı zamanda ilk yazar konuğu olan Banu Avar’ı izleyenler arasında Kur’an araştırmacısı Sedat Şenermen yer aldı. Avar söyleşisinde, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti.

BİRBİRİMİZE KENETLENMEMİZ LAZIM

Avar, söyleşisinde ABD’li milli güvenlik uzmanları ve siyasetçilerin fikirlerine değindi. Bu önemli kişilerin “Dünyaya hakim olmak için Avrasya Balkanlarını ve bunun içi nde Türkiye ve İran’ı ele geçirmek gerekir” fikirlerine atıfta bulunan Avar, “Bu insanlar, ‘Türkiye, İran, Irak ve Suriye bölgesinde büyük çatışmalar başlayacak. Bu ortamda Türkiye’nin elini kirletmesi lazım’ diyorlar. İşte bu aşamada Türkiye’nin birbirine kenetlenmesi ve örgütlenmesi lazım” şeklinde konuştu.

MÜDAFAA-İ HUKUK PLATFORMLARI

Ülkenin etrafından yaşatılan tehlikeye karşı uyanık olunması gerektiğini anlatan Avar, hangi görüşte olunursa olunsun herkesin bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Avar, “Müdafaai hukuk yoluna girilmesi lazım. Yakın zamanda her şeyi yapar ve oylarınızı verirsiniz ama bunun ötesinde zorlayıcı durumlarla burun buruna geliyoruz. Biraraya gelmeyi öğrenelim.  Atatürk’ün söylediği gibi azim ve kararlılığımızı ortaya koyarak bunu yapalım. Kurtuluş Savaşındaki fesliler, sarıklılar ve kalpaklılardan oluşan bu üç damarı bir araraya getirelim. Elimizi taşın altına sokalım. Çünkü Türkiye’ye bir rol biçildi ve bunun karşısında bizim dikkatli olmamız lazım” dedi. Avar ilgiyle izlenen söyleşinin ardından kendisini dinlemeye gelen okurlarıyla birlikte selfie çektirdi. Yazar, ardından Ezgi Kitapevinde kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.