Mücadeleyi ortaklaştırmak zorundayız

Mücadeleyi ortaklaştırmak zorundayız

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Baldur Grevi’ni ziyaretinde sorunun ülke geneli yaşandığına dikkat çekip, “İşkolu ve sendika fark etmeksizin mücadeleyi ortaklaştırmak zorundayız” dedi

Türkiye’nin sendikal örgütlenme sonrası başı en çok ağrıyan sendikaların arasında ilk sıralarda yer aldığı sanılan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası bölgemizde; Dilovası’ndaki Systemair HSK ve Özer Elektrik direnişlerinin ardından bu sefer Çayırova’da Baldur Süspansiyon’da, iki aylık bir direnişin ardından yaklaşık bir aydır grevde.

LOKAL DEĞİL ÜLKE GENELİ

Baldur grevinin 27’nci gününde grevci işçilerle bir araya gelen BMİS Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı gerek sendikal örgütlülük sonrası işten çıkartma, gerekse ücretsiz izin uygulamalarının emek hareketi için lokal değil ülke geneli sorunlar olduğuna dikkat çekip şunları söyledi:  

KABUL EDİLECEK GİBİ DEĞİL

Yaşadığımız koşullar ortada. Sermayenin ve siyasi iktidarın bizlere bakış açısı kabul edilecek bir tablo değil. Baldur’da böyle, Ekmekçioğlu’nda, Migros’un direnişinde aynı. Ülkenin bütün her yerinde yaşanan olumsuzluklar birbirinden farklı değil.

DAHA DERLİ TOPLU BİR YAPI

işkolu, sendika farkı gözetmeksizin bu mücadeleyi büyütüp daha derli toplu bir yapıya büründürmek, ortaklaştırmak zorundayız. Çünkü karşımızdaki yapılar bize saldırısını hangi düşünceye, inanca, siyasi yapıya ait olursa olsun aynı şekilde cepheden bize saldırıyorlar.

İŞVEREN İÇERİYE İNSAN

SOKMAYA ÇALIŞIYOR

Dolasıyla bütün işçiler bu saldırıya karşı ortaklaşmak, birlikte mücadele etmek zorunluluğumuz var. Yaklaşık bir aydır burada grevdeyiz. Öncelikle grevci arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. İçeride üretim yok ama işveren sizin o kararınızı bozmak için hala içeriye insan sokmaya çalışıyorlar.

TOPLU SÖZLEŞMELİ BİR DÜZEN

Buradaki bu gücümüzü sonuna kadar taşımak zorundayız. Birlikte mücadele ederek bunu kazanabilme şansımız var elbette. Kolay olmuyor ama bu mücadeleyi kazanana kadar direnmek zorundayız ve kazanımla da bu işyerinde toplu sözleşmeli bir çalışma düzenini hayata geçirmek zorundayız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğinizden asla şüphemiz yok. Hepinize ve dayanışmacı dostlarımıza teşekkür ediyorum. (Haber Merkezi)

hami-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.