Mücadeleniz mücadelemizdir

Mücadeleniz mücadelemizdir

Salgın döneminde grevde olan Baldur işçileri, grevlerinin yedinci gününde yeni yılı karşıladı. Gün içinde Emek Partisi İl Örgütü ve Novares işçilerince ziyaret edildi. Arzu Erkan, “Mücadelenizi mücadelemiz olarak görüyoruz” dedi

emek-partisi-2.jpg

 

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, Baldur işçileriyle yeni yıla merhaba dedi. Birleşik Metal-İş üyesi işçilerle grev alanında buluşan EMEP üyeleri, yeni yılı işçilerle beraber karşıladı. 

 

"KENDİ MÜCADELEMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ"

 

emek-partisi-3-001.jpg

 

Geçtiğimiz yıl Trelleborg işçilerinin grevinde yeni yılı karşılayan EMEP Kocaeli İl Örgütü, bu yıl Baldur işçileriyle yeni yıla merhaba dedi. Yapılan ziyarette konuşan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Grevinizde bir haftayla birlikte 2020'yi de geride bırakıyorsunuz. Greve çıktığınız günden beri patronun sizi bölmek ve dağıtmak üzere hamleleri bitmiyor. Bu konuda çok yaratıcılar. Bu yaratıcılıklarını toplu sözleşme döneminde işçiler ve onların sendikalarıyla müzakere etmeye harcasalardı bu süreç yaşanmayacaktı.

 

SONUNA KADAR YANYANA OMUZ OMUZA

 

Görüyoruz ki bütün hamleleri işçileri bölmek üzerine. En son gönderdikleri mesaj ile de işçiler ve sendikaları arasında bir ayrım yaratmak istediklerini gördük" dedi. 2021 yılını da kararlılık ve mücadele inancıyla karşıladıklarını belirten Erkan, "Örgütlü olduğumuz her alanda, salgın koşullarında greve çıkan Baldur işçileriyle dayanışmayı büyüteceğiz. Biz sizin mücadelenizi kendi mücadelemiz olarak görüyoruz. Sonuna kadar da yan yana, omuz omuza bir arada olacağız" dedi. 

 

"KAZANIRSAK İŞÇİ SINIFI KAZANACAK"

 

Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, iktidarın baskılandırdığı bir dönemde kazanımla çıkmanın önemine değindi. Emek Partisi'ne teşekkür eden Aydın, "Bir Avrupa firmasının Türkiye'deki çalışanlarına anayasal hakkını kullandırmaması, içeride yapılan haksızlıklara ses çıkarmasını için neler yaptığını hep beraber gördük. İşverenin katı tutumu, grev oylaması istemesi, grev kırıcılığına teşebbüs etmesi gibi hak gasplarına karşı mücadele ettiğimiz biliniyor. Grevimizi sürdürürken sadece Baldur işçileri ile değil sınıf dostlarımızla, siyasi partilerle, sendikalarla, derneklerle bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Eğer burada kazanırsak işçi sınıfı kazanacak, eğer burada kaybedersek işçi sınıfı kaybedecek" dedi. 

 

NOVARES İŞÇİLERİ DE DESTEK VERDİ

 

EMEP'in ziyareti sırasında Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Novares işçileri de grev alanına elleriyle hazırladığı "Baldur işçileri yalnız değildir" pankartıyla geldi. Erzak yardımında da bulunan Novares işçileri, dayanışmalarının süreceğini vurguladı. Novares’te de eylül ayında imzalanan TİS sürecinde bir gün süreli grev yaşanmış, toplu sözleşme imzalanınca grev uzamamıştı. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.