Mücadelemiz proje  iptaline kadar sürecek

Mücadelemiz proje iptaline kadar sürecek

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Mermerciler Fuarı’nda yürütmeyi durdurma kararı ile yetinmeyeceklerini, mücadelelerinin proje iptaline kadar süreceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Gebze İlçe Örgütü’nde önceki dönemin yönetimiyle bugünkü yönetimin farklı tavır sergilediği, Mermerciler Fuarı adıyla bilinen Anadolu Ticaret Vadisi’nde CHP Gebze İlçe Örgütü tarafından geçen dönemin Belediye Meclis Üyesi Neşe Celep’in girişimi sonrası açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. CHP Gebze İlçe Örgütü’nde konuya dair düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Musa Yılmaz, “CHP Gebze İlçe yönetimi bu büyük rant projesine ‘dur’ demiştir. Fakat mücadele devam ediyor. İkinci safha bu rant projesinin iptal edilmesidir” dedi.
BASIN TOPLANTISI 
CHP Gebze İlçe Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısına CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, Gebze Belediye Meclis Üyeleri Şahin Yılmazel ve Cavit Kapoğlu ile birlikte geçen dönemin meclis üyesi Neşe Celep katıldı.
MÜDAHALEDE BULUNDUK 
Başkan Yılmaz görevde yer aldıkları bugüne kadar ki 21 aylık süreçte yönetim olarak Gebze sınırları içinde gördükleri, bildikleri birçok usulsüzlükten tespit edebildiklerine müdahalede bulunduklarını belirtti. Mermerciler Fuarı adıyla bilinen Anadolu Ticaret Vadisi’nin sürecine dair bilgilendirmede bulunan Yılmaz, Recep Dursun başkanlığındaki bir önceki ilçe yönetimi ve belediye meclisine de göndermelerde bulundu:  
SİZLERİN DE YARINLARINI KURTARDIK
“Geçmişte görev yapmış tüm meclis üyelerine çağrımızdır. Rant ile ilgili projelerde çok hassas davranmanız gerektiğini savunuyoruz. Bu mücadele döneminde bize karşı olan ve bu rant projesi için ‘ne kadar mükemmel’ olduğunu anlatmak adına masaları yumruklayan mimarı, şehir plancıları, hukukçuları ve basına çıkıp ‘bu proje Gebze’nin bugüne kadar ki en büyük projelerinden biridir’ eşdeğerinde açıklama yapanlara sesleniyoruz. Bu kararla aslında sizlerin de yarınlarını kurtardık. Bizleri bu yolda yalnız bırakanlara sesleniyoruz; yanılıyorsunuz. Bizler halkız ve çoğunluğuz.”
TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Yılmaz konuşmasında şahsının başkanlığındaki mevcut ilçe yönetimine, konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, projeye karşı ilk davayı açan geçen dönemin bağımsız meclis üyesi Fahrettin Bostan, ikinci iptal davasını açan geçen dönemin meclis üyesi Neşe Celep, davayı hukuk ortamına en iyi şekilde açan İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Sevinç Duygu Öner, bu dönem ilçe yönetiminde yerel seçime kadar yer alan Gebze Belediye Meclis Üyesi Cavit Kapoğlu’na teşekkür etti.
ASIL SORUMLULUK AKP’DE
Başkan Yılmaz açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Yılmaz toplantıda Recep Dursun başkanlığındaki önceki yönetimle geçen dönemin belediye meclis üyelerinin fuarı destekleyen tutumlarına ilişkin hayli sıkıştırıldı. Yılmaz bu eleştirilere verdiği yanıtta gerek Büyükşehir gerek Gebze Belediye Meclisleri’nde çoğunluğun AKP’de olduğunu hatırlatıp asıl ve öncelikle sorgulanması gerekenin AKP ve meclis üyeleri olduğunu kaydetti. 
GEÇMİŞLE HESAPLAŞMAYACAĞIZ

Şahsının başkanlığındaki ilçe yönetiminin fuara göreve geldiği süreçten itibaren karşı olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz önemli olanın hatadan dönülmesi olduğunu söyledi. Geçen dönemki Recep Dursun başkanlığındaki CHP Gebze İlçe yönetiminin ve diğer CHP’li meclis üyelerinin tutumuna dair soruların muhatabının Dursun başta olmak üzere bizzat kendileri olduğunu kaydedip geçmişle hesaplaşmayacaklarını dile getirdi. 
DİSİPLİN İÇİN GEREKLİ
GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Başkan Yılmaz, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun’un ve yönetiminin geçen dönemki tutumlarından ötürü disiplin kuruluna sevk edilip edilmeyeceğine dair soruyu ise, “Gerekli görüşmeleri yapacağız” diye yanıtladı. Başkan Yılmaz geçen dönemin ilçe yöneticilerinin ve belediye meclis üyelerinin anılan bölgede ticaretinin olup olmadığına dair herhangi bir tespitleri olmadığını söyledi. 
DİĞER MECLİS ÜYELERİNİ DE BİLGİLENDİRDİM
Konuyu yargıya taşıyan Gebze Belediyesi CHP eski meclis üyesi Neşe Celep belediye meclisine sonradan girdiğini hatırlatıp öncelikle konuya vakıf olmaya çalıştığını söyledi. Bunun bir rant projesi olduğuna kanaat getirdikten sonra yargıya başvurma kararı aldığında geçen dönemin diğer meclis üyelerine de bilgilendirdiğini, davayı birlikte açabileceklerini söylediğini ancak geri dönüş almadığını dile getirdi. 
YÜZDE 50, YÜZDE 50!
Başkan Musa Yılmaz’a toplantının sonunda önümüzdeki kongrede ilçe başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı soruldu. Başkan Yılmaz mevcut ilçe başkanı olarak potansiyel aday görüldüğünü ima edip, “Yüzde 50, yüzde 50” diyerek açık kapı bıraktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.