Mücadeleleri kuşatılmışlığa  karşı mücadelenin tanığıdır

Mücadeleleri kuşatılmışlığa karşı mücadelenin tanığıdır

Eğitim-Sen Gebze; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü “Dostların arasında güneşin sofrasında” kutladı. Şube Başkanı Eylem Bahadır; kuşatılmış çocukların kuşatılmış öğretmeni olmayı reddetme mücadelelerin tanığı olarak yerelden ulusaldan; ama katledilen ama eceliyle ölen devrimci öğretmenleri gösterdi

KESK Eğitim-Sen Gebze; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü Cammekan Restaurant’ta “Dostların arasında güneşin sofrasında” sloganıyla kutladı. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nün gerekçesine ilişkin hatırlatma ile sözlerine başlayan Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır,

egitim-sen-3.jpg

“05 Ekim; Dünyanın her yerinde egemenlerin istediklerini değil insanlığın evrensel değerlerini sınıf içinde her gün yeniden üreten, iktidarın hedefi haline gelen, katledilen, ihraç edilen, sürgün edilen, sözleşmeli, ücretli, kamuda/özelde güvencesiz çalıştırılan ama hayallerinden asla vazgeçmeyen öğretmenlerin birlik, mücadele günü” dedi. Mesajı konuşmanın sonlarında verdi:

ÖZGÜR BİR MEMLEKET MÜCADELESİ

Çocukların kuşatılmışlığıyla öğretmenlerin kuşatılmışlığı cenderesi içindeyiz. Demokratik eğitim mücadelesi eşit, özgür bir memleket mücadelesi. Muktedir olana meydan okuma mücadelesi. Her okul, her üniversite iktidara sahip olanla olmayanın, eğitimle ile ilgili her konu sınıflar mücadelesinin mücadele alanı.

MÜCADELELERİ TANIĞIMIZDIR

egitim-sen-103-kopya.jpg

İşkencede sesini kaybeden Enver Karagözler, işkencede katledilen Cengiz Aksakallar; derelerine, taşına, toprağına sahip çıkma mücadelesi veren, katledilen Metin Lokumcular, devrimci öğretmenlerimiz Cemal Balcılar, Hamit Erdağılar, Niyazi Büyüksütçüler, Cengiz Bademler, Ayda Kaplanlar, Gürsel Kaplanlar’ın mücadelesi tanıktır.

TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK

Demokratik eğitim mücadelesinde yaratılacak her mücadele deneyimi karamsarlığın yaygınlaştığı her dönemde bizi ayağa kaldıran günlerdeki onlarca mücadele deneyimimiz gibi tünelin ucundaki ışık olacak, kuşatılmış çocukların kuşatılmış öğretmenleri olmayı reddetmenin mücadelesi umut olacak, direnç olacak.”

201.jpg

Eğitim-Sen Gebze Şube yönetiminden Elif Aksu’nun sunduğu program Bahadır’ın konuşmasının ardından emekliye ayrılan üyeler Resül Çelik, Ersin Dursun, Tarık Zerman, Derya Değer ve Hakan Sevgen’e onurluklarının takdimi;

egitim-sen-2.jpg

Yeni üyeler; Eğitim Bir-Sen Gebze’den istifa ederek Eğitim-Sen Gebze’ye üye olan Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda (2’nci kademe) görev yapan, Eğitim-Sen’in okuldaki tek üyesi Görsel sanatlar öğretmeni Kevser Altan ile

egitim-sen-6.jpg

Sibel Engin, Ahmet Ürün, Muhammet İşi ve Gülşen Akad’a rozetlerinin takılmasıyla devam etti.

egitim-sen-14.jpg

KESK çatısındaki sendikalara üye Yalova ili ile Gölcük ve Karamürsel ilçelerden emekçilerin kurduğu Eksik Gitar sevilen şarkı ve türküleri, oyun havaları seslendirdi. Gitarda Çağdaş Ayber, bağlamada Özgür Girişen, kavalda İrfan Kayaş ve bas gitarda Emrah Sevinç’ten oluşan ekiple sahne alan ekip performansı ile beğeni topladı.

204.jpg

Etkinliğe HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan ile eski ilçe başkanı Recep Dursun;

203.jpg

SOL Parti Gebze İlçe Başkanı Okan Şimşek, Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Hicaz Atsız, Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Tüm Emeklilerin Sendikası Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek,

205.jpg

Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan, Gebze BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Makine Mühendisleri Odası İl Yönetim Kurulu Üyesi ve GTO Meclis Üyesi Sinan Yücel, Özel Mektebim Okulları - Gebze kurucu müdürü İsmail Yaşar ile

303.jpg

birlikte Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube, BMİS Gebze 2 No’lu Şube, TMMOB Gebze bileşenleri, SES ve Sosyal-İş Sendikaları Gebze Temsilcilikleri, Gebze Kent Politikaları Derneği yönetici ve üyeleri katıldı.

10 BİNLERİN HİKÂYESİ

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada ayrıca özetle şunları kaydetti: “Eğitim emekçileri mücadelesi; eşitlik, özgürlük, demokrasi laiklik ve barış için bir yaşam adayan 10 binlerin hikâyesidir. 21 yıldır öğretmenlere yaşatılan kuşatmanın seçim sonrası hızlandırılacağının her gün yeni bir örneğini yaşıyoruz.

İKTİDARIN MAKBUL ÖĞRETMENİ

ÇEDES ile memleket tarihi boyunca aydınlanmanın temsilcisi olan öğretmenleri, öğretmenlik mesleğini, ‘İmam, öğretmeni yendi’ diyerek hedef haline getiriyor; okulları ve çocukları, imam, vaiz, vaize, müezzin ve tarikatlara teslim ediyorlar. Mülakat ile öğretmenlerin onca yıllık emeğini çalıyor, iktidarın ‘makbul öğretmeni’ni yaratmaya çalışıyorlar.

ROTASYON SİSTEMİ

Son gündemleri olan rotasyon ile asıl amaç, ‘yeni yüzyıl’ adını verdikleri dönemde ideolojik ve politik hegemonyayı tesis etmek, zora dayalı rıza mekanizmasını yaygınlaştırmaktır. İktidar oldukları günden bugüne takvim adım adım işletildi. Rotasyon sisteminin işlevsel ve aktif hale getirilmesi de temel hedeflerdendi. Aynı kuşatma öğrencilere yaşatılıyor. ÇEDES ile manevi danışmanlık öğrencilerin laik, kamusal eğitim haklarına en büyük darbelerden biri artık. Her yıl açıklanan örgün eğitim istatistikleri yoksulluktan ve laik eğitimi hedef alan adımlardan doğru genelde tüm öğrencilerin özelde kız çocuklarının okulla bağını kopartıyor.

2021-2022 MEB örgün eğitim istatistiklerinde ilkokulda 195 bin, ortaokulda 298 bin, lisede 373 bin kız çocuğunun örgün eğitim dışına çıktığını, açık öğretimde okuyan kız çocuğu sayısının 636 bin 270’e ulaştığını gösteriyordu. 2021-2022’de 1.5 milyonu aşkın kız çocuğu örgün eğitim dışına çıkarılmış oldu.”

egitim-sen-1.jpg

DOSTLARIN ARASINDA GÜNEŞİN SOFRASINDA: Cammekan Restaurant’ta gerçekleşen etkinlikte müzikli eğlence öncesi günün anısına bu fotoğraf karesinde, “Dostların arasında güneşin sofrasındayız” yazılı bez afiş önünde bir araya gelindi. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’ne atfedilen etkinlik birbirinden güzel karelere tanıklık etti.

egitim-sen-8.jpg

egitim-sen-12.jpg

302-1.jpg

301.jpg

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.