Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası başlıyor

Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası başlıyor

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), dünyaca tanınan Sümeroloji uzmanı Muazzez İlmiye Çığ onuruna 20-26 Haziran tarihleri arasında ‘Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası'’ düzenleyeceğini duyurdu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kocaeli Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Cumhuriyetin gerçekleşmiş ülküsü olarak gördüğümüz Sayın Muazzez İlmiye Çığ’ın bir bilim insanı ve bir Türk kadını olarak elinde tuttuğu aydınlanma meşalesinin, onun adına her yıl düzenlenecek ulusal bir programla halkımıza ulaştırılmasının zamanı gelmiştir. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası'nı sürekli ve halkımız içinde bilinirliği yüksek bir program haline getirmek istiyoruz” denildi.

ONUR ÖDÜLÜ VERECEKLER

Her yıl bu etkinlik kapsamında bir Türk bilim kadınına Onur Ödülü vereceklerini belirten CKD, 2021 yılının ödül sahibi bilim kadınını etkinlikte duyuracaklarını açıkladı. CKD’nin düzenlediği Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası’nın 20 Haziran Pazar gün çevrimiçi yapılacak açılış etkinliğinde Muazzez İlmiye Çığ konuk edilecek ve 2021 yılı Türk Bilim Kadını Onur Ödülü’ne layık görülen bilim kadınının ismi açıklanacak. 23 ve 26 Haziran’da düzenlenecek çevrimiçi panellerde tarihsel ve güncel yönden Türk kadınının bilim alanındaki yeri anlatılacak ve “hocaların hocası” sıfatıyla anılan kıdemli bilim kadınlarının anıları dinlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.