“Muallimköy Sağlık Ocağı’nın  temeline incir ağacı dikmişler!”

“Muallimköy Sağlık Ocağı’nın temeline incir ağacı dikmişler!”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, DEM Parti Gebze İlçe Eşbaşkanları Nigar Doğan ve Ferdi Gülkırmızı ile birlikte Muallimköy’deki atıl hale getirilmiş sağlık ocağında incelemelerde bulundu. Gergerlioğlu, bölge halkının ve öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bu alanın atıl bırakılmasına sert tepki gösterdi.

Muallimköy’de bulunan ve yaklaşık 30 yıl önce inşa edilen sağlık ocağı binası, son 5-6 yıldır tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Zorlukla ulaşılan binanın çevresinin moloz yığınları, yabani otlar ve dikenlerle kaplandığı görülürken, yapının üzerinde hiçbir tabelanın ya da bakanlık ambleminin bulunmaması dikkat çekti. Binanın hemen temelinde büyüyen incir ağacına dikkat çeken Gergerlioğlu, sağlık ocağının fiziksel olarak çürümeye terk edildiğini ve temeline kelimenin tam anlamıyla incir ağacı dikildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

İHTİYAÇ VAR SAĞLIK OCAĞI YOK!

Sağlık Bakanlığı'nın "bölgede yeterli hasta olmadığı" gerekçesiyle yaklaşık 5-6 yıl önce kapattığı sağlık ocağı, aslında bölgedeki büyük bir nüfusa hizmet etme potansiyeline sahip. Bölge sakinleriyle görüşüp bildi alan Gergerlioğlu, Muallimköy ve çevresinde ki durumun hiç de iddia edildiği gibi olmadığını vurguladı.

Bölgede yerleşik olarak yaşayan yaklaşık 2.000 ila 3.000 arası bir nüfus olduğunu aktaran Gergerlioğlu, sağlık ocağının hemen yakınında öğretmen evi, teknik Anadolu lisesi ve ayrıca 1500 kişilik öğrenci yurdunun bulunduğunu söyledi. Bu durum bölgedeki sağlık ocağı ihtiyacını arttırdığını belirten Gergerlioğlu, Muallimköy'ün sanayi bölgesine yakınlığı nedeniyle işçi sirkülasyonu da oldukça yoğun olduğunu vurguladı. Buna rağmen tesisin kapatılmasının mahalle sakinlerini en temel sağlık hizmetlerinden mahrum bırakmış durumda olduğunu belirten Gergerlioğlu, bir an önce mahallede bir sağlık ocağının hizmete girmesi gerektiğini söyledi.

HASTANEYE ULAŞIM SORUNU GECE SAATLERİNDE ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR!

Gebze merkezine sadece 6 kilometre mesafede bulunan Muallimköy’de akşam saatlerinden sonra toplu taşıma imkanının kalmaması, sağlık ocağının yokluğunu çok daha kritik bir sorun haline getiriyor. Bölge halkı, acil bir sağlık durumunda gece saatlerinde kendi imkanlarıyla taksi tutarak Gebze'deki hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, yanı başlarındaki binanın neden atıl tutulduğunu sorgulayarak yetkililere tepki gösteriyor.

MUALLİMKÖY HALKININ MAĞDURİYETI GİDERİLMELİ!

Binanın yıkılmak yerine hızla revize edilerek yeniden kamu yararına açılması gerektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, atıl durumdaki bu tesisin hem bölge halkının mağduriyetini gidereceğini hem de iş bulmakta zorlanan ve fabrikalarda çalışmak zorunda kalan sağlık personelinin istihdamına katkı sağlayacağını belirtti.

DEM Parti Gebze ilçe Eşbaşkanları Nigar Doğan ve Ferdi Gülkırmızı da Sağlık Bakanlığı'na acil müdahale çağrısında bulunarak, bu milli servetin heba edilmemesini ve Muallimköy halkının hak ettiği sağlık hizmetine bir an önce kavuşturulmasını talep etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.