Moral vereceklerine  soruşturma açıyorlar!

Moral vereceklerine soruşturma açıyorlar!

Aile Hekimliği Çalışanlarının ödüllendirilmesi gerektiği halde savunma istenmesi hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker basın açıklaması yaptı.

Çeker yaptığı açıklamada özetle şunları ifade etti:

DARICA’DA SORUŞTURMA AÇTILAR

  Mart ayından bu zamana pandemide en ön safta mücadele eden Aile Hekimliği Çalışanlarına Valilik ve Sağlık Müdürlüğü tarafından moral verileceğine soruşturma açıldı!  Valilik tarafından gönderilen yazı ile Darıca Kaymakamlığı aracılığıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafında, evdeki hastaların telefonla aranması konusunda soruşturmalar açıldı. Asli görevlerini aksatmadan yerine getiren Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan Aile Hekimleri,  Aile Sağlığı Çalışanları günlük işlerinin yoğunluğunun yanında  kendilerinden telefon sekreterliği  yapılması istendi.

ÇALIŞMA BARIŞI SABOTE EDİLİYOR

Moral ve motivasyonu zaten düşmüş olan Aile Hekimliği Çalışanlarının, pandemi zamanında motivasyonlarının yükseltilmesi gerekirken, görevleri olmayan bir işi yapmadılar diye haklarında soruşturmalar açılması doğru değildir.

Hayatla ölüm arasında ince çizgide vatandaşımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaya çalışan Aile Hekimliği Çalışanlarının moral ve motivasyonu gereksiz ve lüzumsuz işler ile bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Çalışanlara yapılan bu işlem ile çalışma barışı sabote edilmektedir.

Türk Sağlık sen olarak ASM’de görev yapan sağlık çalışanlarının yanındayız. Moral ve motivasyonlarını bozmaya çalışanlara asla müsaade etmeyiz. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.