Mobilite Ekosistemi Bilişim Vadisi’nde buluştu

Mobilite Ekosistemi Bilişim Vadisi’nde buluştu

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mobilite ekosistemini geliştirmek amacıyla düzenlenen Midlands Future Mobility Trade Mission in Türkiye 2023 Konferansı, Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mobilite ekosistemini geliştirmek amacıyla Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı, Midlands ve Bilişim Vadisi partnerliğinde ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) iş birliği ve Otomotiv Sanayicileri Derneği’nin (OSD) de katkılarıyla düzenlenen Midlands Future Mobility Trade Mission in Türkiye 2023 Konferansı, otomotiv ve mobilite alanında faaliyet gösteren Intelligent Energy, Horiba Mira, Aurrigo, Cenex, Versinetic, TAE Solutions ve Clean Air Power olmak üzere 7 Midlands şirketlerinin delegelerinin, SMMT şirketinin ve Bilişim Vadisi’nden de mobilite şirketleri olan AirCar, Niocycle, Saykal Elektronik ve Büyütech firmalarının katılımı ve sunumlarıyla Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti. Midlands Future Mobility Trade Mission in Türkiye 2023 Konferansı, Birleşik Krallık-Midlands Bölgesi İleri Mühendislik ve İmalat Sektörü Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Yöneticisi David Zevulun, Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Atacan Güner ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Ticaret Direktörü Ben Aldred’in açılış konuşmalarıyla başladı.

“DAHA İYİ, DAHA GÜVENLİ VE DAHA ÇEVRE DOSTU”

Açılış konuşmasında yaşanan depreme vurgu yaparak dünyayı korumanın ve gelecek için daha iyi, daha güvenli ve daha çevre dostu bir mobilite yaratma konusunda büyük sorumlulukları olduğunu bir kez daha anladıklarını belirten Birleşik Krallık-Midlands Bölgesi İleri Mühendislik ve İmalat Sektörü Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Yöneticisi David Zevulun, “Bugün bilgi alışverişinde bulunmak ve gelecekteki hareketlilik fırsatlarını keşfetmek için buradayız. Türkiye ve Birleşik Krallık Midlands’in bu hedefte büyük ortaklar olacağına inanıyoruz” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞARAK İNŞA EDEBİLİRİZ”

Açılış konuşmasına yüzyılın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başlayan Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, “Yaralarımızı daha çok çalışarak iyileştirebiliriz. Bugün Birleşik Krallık ile Midlands Engine Trade Mission Programı için bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. Bilişim Vadisi’nin açılışının yapıldığı 2019 yılında Togg’un da lansmanı yapıldı. Şu ana kadar geldiğimiz noktada Bilişim Vadisi olarak 120’yi aşkın mobilite firmasına ev sahipliği yapıyoruz. Ekosistemimizi geliştirmek için sekiz hafta süren mobilite hızlandırma programları gerçekleştiriyoruz. Bu programlarla girişimcilere mentörlükler veriyoruz” bilgisini verdi. Mobilitenin geleceğini birlikte çalışmakta ve başarmakta gördüklerinin altını çizen A. Serdar İbrahimcioğlu, “Geleceğin mobilitesini birlikte çalışarak inşa edebiliriz” diye konuştu.

“GELECEK FARKLI, GELECEK TEKNOLOJİDE”

Birleşik Krallık’ın Türkiye’nin yanında olduğunu belirten Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Ticaret Direktörü Ben Aldred, “Biz geleceğe doğru bakmak istiyoruz. Birleşik Krallık Türkiye’nin iyileşme sürecinde kararlı. Bir önceki görevimde Birleşik Krallık’ta teknik ticaret bariyerlerini kaldırmak üzere baş müzakereciydim. Bu rolde en gerçek anladığımız şey ülkelerin ve sektörlerin beraber çalışması ve ticaret ve inovasyon ekosistemini geliştirmesinden emin olmaktı. Ticareti de daha ileri taşıyabilmek için de regülasyonları düzenlemekti. Gelecek farklı, gelecek teknolojide. İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı olarak bu güzel kampüste bu etkinliğe en nazik şekilde ev sahipliği yapan Bilişim Vadisi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“STRATEJİK ORTAKLIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYOR”

Birleşik Krallık’ın TAYSAD’ın ihracat hedef ülkelerinden birisi olduğuna vurgu yapan TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Atacan Güner, “TAYSAD, hedef ülkelerde otomotiv üreticileri, tedarikçileri ve mobilite şirketleri ile otomotiv yan sanayi tedarikini artırmak için stratejik ortaklık oluşturmayı hedefliyor. Bu etkinliğin TAYSAD üyeleri ve Midlands şirketleri için stratejik bir etkinlik olacağını umuyorum” dedi. İki ülke arasında mobilite ekosistemini geliştirmek için gerçekleşen Konferans’ta Birleşik Krallık’ın gelecekteki mobilite, EV’ler ve ilgili teknolojiler konusundaki çalışmaları ve mobilite alanındaki uzmanlığı Türkiye’deki elektrikli araç üreticileriyle paylaşıldı. Ayrıca etkinliğin ikinci gününde iki ülkenin mobilite alanında çalışan deneyimli firmalarıyla B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Firmalar hem networklerini geliştirme hem de farklı alanlarda iş birlikleri ve yatırım imkanlarını konuşma fırsatı buldu.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.