MMO, GEPOSB ile çok amaçlı protokol imzaladı

MMO, GEPOSB ile çok amaçlı protokol imzaladı

Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Gebze Plastikçiler OSB ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokole istihdam açısından şube üyesi mühendislerin, hizmette indirim açısından OSB üyesi sanayicinin yüzünü güldürecek

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi ile, “MMO tarafından endüstriye yönelik üretilen teknik hizmetler, eğitimler, mühendis istihdamı ve mühendis adayı mesleki gelişimine dair” işbirliği protokolü imzaladı. Protokole imzalar MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi ile Gebze Plastikçiler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Çetin ve Bölge Müdürü Murat Üstüntürk tarafından atıldı. Protokol imza törenine MMO Kocaeli Şube Sekreteri Mehmet Ali Elma, şube yöneticisi Sinan Yücel, Gebze Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Barış İnce, Kocaeli Şube Müdürü  Alpaslan Güven, Kocaeli Şube çalışanı İlke Bişkin ile Gebze Temsilciliği çalışanı Metin Başoğlu da katıldı.

İSTİHDAM, HİZMET…

Protokol kapsamında MMO Kocaeli üye ve öğrenci üyelerine yönelik olarak Gebze Plastikçiler OSB bünyesindeki firmaların iş ilanları MMO Kocaeli’nin iş arayan üyelerine yönelik platformunda paylaşılacak. İlgili yasa maddesinin getirdiği zorunluluk gereği hem mühendislerin odaya zorunluğu üyeliğinin sağlanması, hem de sahte diplomayla çalışmanın önlenmesi için gerekli yazışmalarda bulunulacak. Oda tarafından verilen eğitim, teknik hizmetler ve akredite hizmet alanlarının tamamından veya bir bölümünden faydalanmak isteyen GEPOSB üyesi kişi, kurum ve kuruluşlara;  Oda’nın 2021 yılına yönelik belirlediği fiyatlandırmadan çeşitli oranlarda indirim sağlanacak.

ÖRNEK BİR PROTOKOL

Protokol Gebze Plastikçiler OSB yönetim binası toplantı salonunda atıldı. MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi diğer OSB’ler içinde örnek olabilecek bir protokole imza atıldığını belirtti. Gebze Plastikçiler OSB Başkanı Dursun Çetin ve yönetimi ile Bölge Müdürü Murat Üstüntürk’e yaklaşımlarından ötürü teşekkür eden Murat Kürekçi protokolün gerek teknik hizmetler, gerekse üyeler ve öğrenci üyeler için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

BİRBİRİMİZE DESTEK OLMALIYIZ

Gebze Plastikçiler OSB Başkanı, Endüstri Mühendisi Dursun Çetin tüm mühendislerin birbirine meslektaş olduğunu belirtip meslekte alaylı olarak yetişenlerinde yer aldığını belirtip, “Tek farkımız okumuş çocuklar olmamız. Birbirimize her konuda destek olmamız lazım” dedi.

AMACIMIZ DOĞRULTUSUNDA…

Gebze Plastikçiler OSB Bölge Müdürü, Makine Mühendisi Murat Üstüntürk de MMO Kocaeli Şube ile daha önce asansör konusunda protokol imzaladıklarını belirtip, “Makine Mühendisleri Odası’na mesleki örgüt olarak bakıyoruz. Bölge Müdürlüğü olarak amacımız sanayicinin lehine karar ve projeleri hayata geçirip uygulamaktır” diye konuştu.

GÜNÜN ANISINA…

Protokole imzaların atılması esnasında MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi beraberlerinde getirdikleri bir paket çikolatayı, imzanın ardından GEPOSB Başkanı Dursun Çetin günün anısına OSB logolu bir vazoyu hediye etti. GEPOSB Bölge Müdürü Murat Üstüntürk’ün konuklarına binayı ve GEPOSB’un eski başkanı, merhum Osman Erkan’ın adının verildiği konferans salonunu gezdirmesiyle etkinlik sona erdi.

 

masada-002.jpg

 

vazo.jpg

 

bolge.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.