Mitsuba’da işçiler üretimi durdurdu

Mitsuba’da işçiler üretimi durdurdu

Birleşik metal işin örgütlenme aşamasında olduğu Mitsuba’da çıkartılan işçi sayısı 10’u bulurken 2 vardiyanın işçileri üretimi durdurup kendini fabrikaya kilitledi.

Birleşik Metal iş Sendikası Gebze 2 Nolu Şubenin örgütlenip çoğunluğu sağladığı Gebze Organize Sanayi bölgesindeki  %100 Japon sermayeli Mitsuba işyerinde bugün bir işçi daha çıkartıldı ve atılan işçilerin sayısı 10’u buldu. İşverenin sendikal çoğunluğa itiraz ettiği yargı sürecinin devam ettiği fabrikada bir süre önce işten atılan 3,4 işçi fabrika önünde bekleme eylemi başlatmıştı.

whatsapp-image-2021-10-11-at-21-29-54-1.jpeg

Bugün 0.8-16 vardiyası çalışanı işçiler mesai saatinin bitiminin ardından fabrikadan ayrılmadı. 16-24 vardiyası işçileri de fabrikaya girdikten sonra üretime başlamadı. An itibariyle 100 kadar işçinin fabrika içindeki bekleyişi sürüyor. Fabrika önüne Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve genel merkez yöneticileri ile şubenin örgütlü olduğu iş yerlerinden temsilciler ayrıca Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan ve Gebze İlçe Yöneticileri de geldi. Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen de iki ilçenin Emniyet Müdürü ile birlikte fabrikaya gelerek sendikacılarla görüştü, gün içinde tansiyonun yükseldiği fabrikada 2 işçinin de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

whatsapp-image-2021-10-11-at-21-29-54.jpeg

 BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu gazetemize yaptığı kısa değerlendirmede; Gebze bölgesinde bu tür vakaları sıklıkla yaşadıklarını, yöneticilerinde bu gibi durumlarda artık haksız değil haklı olan işçileri savunması gerektiğini söyledi.


An itibariyle fabrika içinde işçilerin ve kapı önünde de sendikacıların bekleyişi sürüyor.

Detaylar gelecek. 

Fotoğraf: Birleşik Metal İş Sendikası

 

whatsapp-image-2021-10-11-at-21-29-56.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.