Minikler can dostlarıyla bir gün geçirdi

Minikler can dostlarıyla bir gün geçirdi

Her yıl kutlanan "Dünya Hayvanları Koruma Günü" çerçevesinde Dilovası'nda etkinlik düzenlendi. Dilovası Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte minikler hem tesisi gezdi hem de can dostlarıyla vakit geçirdi.

Etkinlik, Dilovası Belediyesi ve Kuzey Marmara Otoyolu firması tarafından hizmete açılan Dilovası Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrencilerle birlikte tesisi gezen protokol temsilcileri, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca öğrenciler burada hayvanlarla buluşarak hem sevdiler hem de kendi elleriyle beslediler.
Etkinliğin açılış konuşmasını KMO Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Koyuncu yaptı. Koyuncu, "Kuzey Marmara Otoyolu olarak yapımını üstlendiğimiz ve işletmesi Dilovası Belediyesi tarafından sürdürülen Dilovası Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizin açılışını geçtiğimiz yıl büyük bir mutlulukla gerçekleştirmiştik. Bugün 16 bin metrekarelik alan üzerine kurulu teşhis ve tedavi aşılama uygulamaları, iç dış parazit uygulamaları, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri, hemogram cihazı, ultranografi cerrahi müdahale imkanı, aşılar, dahiliye hastalıkları tedavileri, küpeleme ve çipleme uygulamaları, hayvan ambulansı ile personel odaları gibi pek çok imkanı bir arada sunan örnek bir hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezinde yeniden bir aradayız" dedi.

dilovasi-can-dostlar-unutulmadi-18.jpeg
"ELİMİZDEN GELDİĞİNCE HAYVANLARIMIZI SEVMEYİ ÖĞRETİYORUZ"
Tesisi öğrencilerle birlikte gezdiğini belirten Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, "Öğrencilerimizle birlikte gezdiğimizde can dostlarımız için ne kadar özenli düzenlenen bir tesisin hizmete girdiğini gördük. Dilovası Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizin yapımında emeği geçen Dilovası Belediye Başkanımıza ve Kuzey Marmara Otoyolu yönetimine teşekkür ediyorum. Can dostlarımızın bizim birer parçamız olduğunu onların Rabbimizin sessiz kulları olduğunu asla unutmayarak, öğrencilerimize dönem dönem hayvan sevgisinin aşılanması için etkinlikler düzenleyerek elimizden geldiğince hayvanlarımızı sevmeyi öğretiyoruz. İlçe Milli Eğitim olarak yeni eğitim öğretim döneminde kurulu bulunan bu tesisimize öğrencilerimizi getirerek onları tanımaları ve hayvan sevgisinin aşılanması konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Çocuklarımızın merkezimize yoğun bir ilgi göstereceklerine inanıyor, bu tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"DÜNYA SADECE İNSANLARA AİT DEĞİL"
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise programdaki konuşmasında, "Sevimli dostlarımızı her an hatırlayan, koruyan ve kollayan bir belediye olarak, bu anlamlı günü, yine anlamlı bir mekanda, küçük dostlarımız için Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte inşa ettiğimiz bu güzel komplekste; Dilovası Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde kutluyoruz. Her platforma ifade ediyoruz ki; Dünya sadece insanlara ait değil. Bizim anlayışımıza, inancımıza göre her canlının yeryüzünde yaşam hakkı var. Onları korumak ve kollamak hepimizin görevi. Sevgi toplumu olmak, merhamet toplumu olmak, şefkat toplumu olmakta bunu gerektirir. İşte, Dilovamız’da tam da bu duygu ve düşünce ile hareket ediyoruz. Bulunduğumuz bu mekanda taşımış olduğumuz bu düşüncenin tezahürlerinden birisidir. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da can dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERDAL KARAÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.