Minik trafik müfettişlerinin sayısı artıyor

Minik trafik müfettişlerinin sayısı artıyor

Yollarda oluşabilecek ölümlü ve yaralamaları trafik kazalarının sayısını azaltmak amacıyla yurt genelinde hayata geçirilen “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Projesi” kapsamında yeni minik trafik müfettişleri yetiştirilmeye devam ediyor.

Türkiye çapında hayata geçirilen “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Projesi”  Kocaeli’nde de devam ediyor.  Proje ile çocukların, ailelerinin yolculuk esnasındaki trafik ihlallerine bizzat müdahale etmesi, kendilerini bu konuda sorumlu hissetmesi ve aile bireylerini trafik kurallarına sanki birer trafik polisiymiş, fahri müfettişmiş gibi uymasını sağlamak adına sorumluluk bilinci kazandırılması sağlanıyor.


ANNE VE BABALAR
Hayata geçirilen proje kapsamında aileler üzerinde çocukların yaptırım etkisi kullanılarak, özellikle aşırı hız, emniyet kemeri ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı hususlarında kural ihlali yapan, sürücü konumundaki anne ve babalar hedef alınıyor.


SEMİNER VE HEDİYE
Bu kapsamda,  Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Karamürsel İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Yalakdere İlköğretim Okulunda İlçe Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’ nın katılımı ile önce seminer verildi. Ardından da öğrencilerin tamamına, hatalı sürücüye kırmızı düdük baskılı tişört, şapka ve düdük hediye edildi. Bundan sonra ailelerinden sorumlu olan minik trafik müfettişleri, hediyeleri oldukça beğendi.

 

minik-8.jpeg

 

minik-9.jpeg

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.