Mimarlık Gününü Kutladı

Mimarlık Gününü Kutladı

Dünya Mimarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mimarinin kültürün ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret etti.

Dünya Mimarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mimarinin kültürün ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret ederek, şöyle dedi: “Her milletin kendine has bir mimarî üslubu ve aynen birer parmak izi gibi mimarî kimliği vardır. Bugün dünya üzerinde en önemli mimarî harikalar olarak zikredilen ve yurdumuz içerisindeki Süleymaniye, Selimiye, Sultanahmet gibi muhteşem eserlerimizin yanı sıra Türkiye dışında da Taç Mahal, Mostar Köprüsü gibi dünya mirası yapılarımız Türk Milleti’nin ve her biri birbirinden değerli mimarlarımızın insanlığa hediyeleridir.

Çünkü mimarlık, insan hayatında vazgeçilemez önemde olan mesleklerden birisidir. Yaşadığımız konutlar, çalıştığımız iş yerleri, ibadet ettiğimiz camiler, su içtiğimiz nadide çeşmeler hepsi de mimarlarımızın eserleridir… Bu nedenle inşa ettikleri binalar, uyguladıkları yenilikler, kentimizdeki; Kocaeli’mizdeki gelişmeler de mimarlarımızın bu şehre değirli katkılarıdır.
Mimarlığın dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha vurgulandığı bu önemli günde de bütün mimarlarımıza çalışmalarında başarılar; sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam dileğiyle ‘Dünya Mimarlık Günü’nü kutlarım.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.