Mimarlarda yeni başkan Elgin

Mimarlarda yeni başkan Elgin

TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin 10’ncu olağan genel kurulunda başkanlığa Cenk Elgin seçildi. Kongrede seçime Elgin başkanlığındaki tek listeyle gidildi.

TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin 10’ncu olağan genel kurulunda başkanlığa Cenk Elgin seçildi. 338 üyenin yer aldığı temsilciliğin genel kurulunda seçime tek listeyle gidildi. Önceki başkan Nilay Çelikel başkanlığa yeniden aday olmazken temsilciliğin yeni yönetimi Cenk Elgin (Başkan), Hazal Öztürk, Rafet Küçük, Neval Aydın Düzce ve Nilüfer Topaloğlu’ndan oluştu. Yedek üyeliklere ise Gizem Biçer Altunkaya, Ceren Emik, Feyzanur Göksu, Yusuf Keser ve Oğuzhan Çengel seçildi. 
BAYINDIR DİVAN BAŞKANI
TMMOB Gebze binasında gerçekleşen kongre başkan Nilay Dinçer Çelikel’in açış konuşması ile başladı. Ardından divan seçimine gidildi. Kongre divanı Erol Bayındır’ın başkanlığında divan başkan yardımcısı Mehmet Kozcağız, kâtip üye Özge Öztürk ve Emin Başöz’den oluştu. 
UYUM İÇİNDEYDİK
Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Sema Olgun Kopal, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin bir önceki yönetimiyle uyum içinde birlikte çalışmalar yürüttüklerini, aynı konumun bu dönemde de süreceğine inandığını söyleyip yeni yönetime başarılar diledi. 
İLK KONGRE 
Mimarlar Odası Sakarya Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kafadar da Sakarya’dan 340 üyenin selamını getirdiğini belirtip nisan ayında yapılacak şube ve genel merkez kongreleri öncesi ilk kongreyi Gebze’de yaptıklarını belirtti. 
SAHİP ÇIKMALIYIZ 
Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Deniz Yılmaz geride kalan iki yıl içinde Gebze Temsilciliği ile uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirtip, bir aile ruhuyla hareket ettiklerini söyledi. Yılmaz mimarlık mesleğinin ciddi şekilde dezenformasyona uğradığını belirtip, “Mesleğimize yapılan ciddi ihanetler ve saldırılar varken mesleğimize sahip çıkmak zorundayız. Yönetim kurullarına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum. Aday olan tüm herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
BİREBİR DİYALOG
Mimarlar Odası Gebze Temmsilciliği eski Başkanı ve Çayırova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Salih Işık yeni yönetime görevinde başarılar dilerken 388 üyeye karşın odanın kaynaklarının ciddi anlamda düştüğünü, üyelerle bir araya gelinmesi için gerekirse birebir diyaloglarda bulunulması gerektiğini söyledi. 
“SARAY’I AŞAMIYORUZ!”
Kongrede divan başkanlığını üstlenen Erol Bayındır ise vize ücretlendirmesinde önemli sorunlar yaşandığını, bu konuda “Bizim Saray” diye tanımladığı Mimarlar Odası Genel Merkezi’ni aşamadıklarını söyledi. Tartışmaya Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Deniz Yılmaz da dâhil olurken genel merkez kongresinde Kocaeli’den seçilecek delegeler ile konunun gündeme taşınmasına dair fikir birliğine varıldı. 
GENÇLERİN DESTEĞİ 
Faaliyet raporu ve mali raporların okunup oy birliğiyle onaylanmasının ardından söz alan Başkan adayı Cenk Elgin genç ve kadın ağırlıklı yönetimin oluşması için destek açan meslek büyüklerine teşekkür etti. Elgin kongrede seçime tek listeyle gidilmesinin, yönetimin bir kabulü olduğunu söyledi. Çelikel başkanlığındaki yönetimde de görev alan Elgin bu süreçte oda üyesi gençler arasında bir grup oluşturduklarını kaydedip,  “Genç arkadaşlarımızın destekleri oldu. Çok önemli işlere imza atmak istiyoruz. İşsiz mimar arkadaşlarımız var. Bir fikir birliği sağlamak istiyoruz” dedi.
ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLACAĞIZ
Mesleğin önemli sorunlarından biri haline gelen, giderek düşen proje bedellerine çeki düzen için de fikir birliğine vardıklarını kaydeden Elgin, oda üyelerinin katılımıyla ücretsiz eğitimler verdiklerini ve sürdüreceklerini söyledi. Odayı çalışmaları için tüm üyelere açtıklarını belirten Elgin, “Bizler elimizi taşın altına koymaya, çözümün bir parçası olmaya hazırız” dedi.
Kongreye ayrıca Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Sinan Yücel, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.* Haber Merkezi 
konuklar.jpgtoplu-011.jpgtmmob.jpgdivan-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.