Mimarlar’da İkinci Elgin Dönemi

Mimarlar’da İkinci Elgin Dönemi

Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin kongresinde başkanlığa Cenk Elgin yeniden seçildi. Seçime tek aday olarak giren Elgin, güvenoyu aldı

TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği’nin 11’nci dönem olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden Cenk Elgin seçildi. Kongrede seçime Elgin başkanlığındaki tek liste ile gidilirken Elgin ikinci yetkiyi, güvenoyu ile almış oldu. Cenk Elgin başkanlığındaki yeni yönetim temsilciliğin 9’ncu dönem başkanı Nilay Dinçer Çelikel, Merve Çakır, Şerif Canpolat ve Banu Akson’dan oluştu. Yedek üyeliklere Oğuzhan Çengel, Ömer Şerif, Emre Korkmaz, Hilal Meten ve Feyza Mataracı seçildi.

 

divan-027.jpg

 

YÖNETİM YENİLENDİ

Elgin yeni dönemde yönetim kurulunu tamamen değiştirdi. 10’ncu dönem yöneticilerinden Nilüfer Topaloğlu, Feyzanur Göksu, Neval Aydın Düzce ve Gizem Biçer Altunkaya bu dönem yönetime aday olmadı. 10’ncu dönemde Başkan Elgin dahil beş kişilik yönetimden dördünü kadın mimarlar oluşturmuştu. Bu dönem kadın mimar sayısı üçe düştü.

 

BAYINDIR DİVAN BAŞKANI

TMMOB Gebze Lokali’nde gerçekleşen tek adaylı kongreye üye ilgisi zayıf oldu. 468 delegenin oy hakkının bulunduğu kongreye katılım 40-50 aralığında oldu. Kongrede divan başkanlığına temsilciliğin kurucu başkanı Erol Bayındır seçilirken Bayındır’a divanda Emre Başöz, Feyzanur Göksu ve Nilüfer Topaloğlu eşlik etti. Kongreye Mimarlar Odası Kocaeli Şube yönetim kurulu sekreter üyesi Alper Dülger, şubeleşme aşamasındaki Sakarya Temsilciliği’nin başkanı Sami Kafadar, Gebze Temsilciliği’nin eski başkanlarından Çayırova Belediye Meclis Üyesi Salih Işık, Kocaeli Şube eski Başkan Yardımcısı Mehmet Kozcağız da katıldı.

 

DAHA GÜÇLÜ İLERLİYORUZ

Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kongrede 10’ncu döneme dair faaliyet raporu ve mali rapor oy birliğiyle onaylandı. Başkan Elgin kongrede yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi: “10’ncu dönem yönetim kurulu olarak birlik amacıyla çıktığımız bu yolda 468 üyemiz ile daha güçlü ve daha büyük bir aile olarak ilerliyoruz. Bu zamana kadar bölgemize, mesleğimize ve meslektaşımıza katkı sunmak adına sayısız faaliyetlere imza attık. Her zaman aile samimiyeti ile ilerleyerek kapsayıcı ve kapsamlı olmaya çalıştık. Dünyanında durma noktasına geldiği pandemi koşullarına rağmen mesleğimize ve meslektaşımıza olan bağlılığımızla elimizden gelen gayret ve çabamızla yolumuza devam ettik.

 

saygi-016.jpg

 

TMMOB RUHU İLE

Tek liste olarak girdiğimiz seçim bir güven oyu, güven tazeleme seçimidir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır sözüyle ilerlediğimiz bu yolda 1954 yılında kurulan TMMOB ruhunu tüm bağlılığımız ile sürdürmekteyiz.”

Başkan Elgin konuşmasında önümüzdeki günlerde kutlanacak Öğretmenler Günü’ne atıfta bulunup başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Konuşmasını Atatürk’ün “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız” sözleriyle tamamladı.

 

SOSYAL FAALİYETLERE AĞIRLIK VERİLMELİ

Mimarlar Odası Kocaeli Şube yönetim kurulu sekreter üyesi Alper Dülger ve Sakarya Temsilciliği Başkanı Sami Kafadar yeni dönemde temsilcilik yönetimine başarılar diledi. Dilek ve temenniler bölümünde kongrede divan başkanlığını üstlenen Erol Bayındır temsilcilik yönetiminin üyelere yönelik sosyal faaliyet ve yaklaşımlara ağırlık vermesi gerektiğini kaydetti.

 

GENEL MERKEZDE ANADOLU TEMSİLİ

Bayındır ayrıca odanın genel merkezinin İstanbul ve İzmir ağırlığından kurtularak, yönetime Anadolu’dan da yöneticilerin girmesi gerektiğini kaydetti. Salih Işık da oda üyesi mimarların parti farkı gözetmeksizin inandıkları partide aktif siyaset içinde yer alması; milletvekilliği, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği gibi makamlara aday olması gerektiğini dile getirdi. Kongreye katılan üyeler ve konukları mesleğin sorunları ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunduktan sonra oylamaya geçildi. Saat 17.00’ye kadar süren seçimin ardından Cenk Elgin, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin başkanlığına ikinci dönem olmak kaydıyla, resmen seçildi.

 

img-4725.jpg

 

kongre-009.jpg

 

acilis-004.jpg

 

sohbet-015.jpg

 

katilim-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.