Mimarlar tarihi yerlerini gezdi

Mimarlar tarihi yerlerini gezdi

TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği üyeleri Taraklı ve Göynük’e bir gezi gerçekleştirdi.

Gebze’nin en başarılı STK’ların başında gelen TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği hafta sonunda üyelerine Taraklı ve Göynük’e bir gezi gerçekleştirdi. Gerçekleşen geziyle ilgili olarak gazetemize özel açıklamada bulunan Cenk Elgin, “TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği üyeleri Taraklı ve Göynük’e bir gezi gerçekleştirdik. Çok güzel bir gezi oldu. Gezimizde ilk buluşma Taraklılı Üyemiz Mimar Mehmet Kozcağız’ın ev sahipliğinde Taraklı Çakırlar Konağı’nda gerçekleşti.

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

Konakta Taraklı Belediyesi Kültür Müdürü Şahin Akı Taraklı’da gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Taraklı’nın tarihi Rüştiye Sokağını, konaklarını, ahşap Hacı Atıf Hanını, Osmanlı Hamamını, çamaşırhanesini (Taraklı ağzıyla doncağını), kültür Evini, yedi asırlık çınarını ve çarşısını ve arastasını Taraklı’dan Alaattin Yılmaz’ın rehberliğinde gezdik.

Daha sonra Göynük'e geçip Gazi Süleyman Paşa Hamamı ve Cami, Akşemsettin Türbesi ve Zafer Kulesi'ni gezdik.  Geziye katılan tüm üyelerimize ve gezimizde desteklerini esirgemeyen Mehmet Kozcağız, Taraklı Belediyesi Kültür Müdür Vekili Şahin Akı ve Alaattin Yılmaz'a teşekkür ederiz” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

 

manset-(1)-054.jpgmanset-(2)-143.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.