Milliyetçi muhafazakâr idim  Şimdi demokrat muhafazakâr

Milliyetçi muhafazakâr idim Şimdi demokrat muhafazakâr

Siyaseti seven ve çocukluğundan beri siyasetin içinde olan Kenan Laçin ilk başlarda milliyetçi muhafazakar imiş. Değişmeyen tek şey değişimin kendisi misali: Şimdi demokrat muhafazakar

Türkiye 1980 öncesindeki tek ideolojili partilerden çok ideolojili, eğilimli partilere geçişi 1980 sonrasında yaşadı. Çok renkliliğin temelini Turgut Özal, dört eğilimi ANAP çatısında bir araya getirdi: Demokratik sol, liberal sağ, milliyetçi sağ, muhafazakar sağ. Ve bu çatı altında bir zamanlar CHP, MHP, AP ve MSP’de siyaset yapan isimler de yer aldı.

Siyasi sözlükte demokratın karşılığı, demokrasi yanlısı. Muhafazakarın karşılığı ise geleneksel sosyal etmenlerin muhafaza edilmesini destekleyen politik ve sosyal felsefe. Muhafazakar demokrasi ise AKP ile özdeşleşen bir tanımlama. Kenan Laçin, 2004-2009 yıllarında belediye meclis üyeliği yaptığında da partisi AKP.

BAZEN KENDİME DE MUHALİFİM

Ülkemizin üniter yapısına saygı duyan, ülkenin birliğine bütünlüğüne zarar getirmeden ifade edilen her görüş ve fikri önemserim. Örneğin Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu halk adamı olarak görüyorum ama HDP’de siyaset yaptığı için asla oy vermem. Bugün HDP’den ayrılıp başka partiye geçse, oyumu veririm. Her fikir kesiminden en uçta olabilecek yapıdan arkadaşlarım var. Benim en önemli özelliğim kendi doğrularımı yaşarım. Gerekirse kendime dahi muhalefet ederim.

 

İLÇE OLDUK. FARKINDA DEĞİLLER

Öte yandan siyasette Çayırova’nın Kocaeli’den şekillendirilmesine karşıyım. Çayırova’daki siyasetçilerin de Kocaeli ve Gebze'de siyaset yapanlara karşı eşit şartlarda olmasını isterim. Çayırova’nın bana göre en büyük sorunu siyasetle uğraşan kişilerin ilçe olduğumuzun farkında olmamalarıdır. Bu tüm siyasi partilerin gerçeğidir. İlçe sorunlarından uzak kişilerin maalesef farklı partilerde yöneticilik yapması ilçemize sadece zarar veriyor. Ben bu kişilere kartvizit yöneticileri diyorum.”

 

ESKİLER BİRBİRLERİNİ TANIR: “Ülkemizin neresine gidersem gideyim Çayırova sınırlarına girdiğimde içimde bir rahatlama olur. Çayırova’da eski aileler yıllar geçse de birbirini tanır. Bizler de Çayırova’nın en eski ailelerindeniz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.