Milletvekillerinden Akar’a teşekkür

Milletvekillerinden Akar’a teşekkür

TBMM 27. Dönemin sonuna doğru gelirken bu hafta son defa Meclise Başkanlık yapan ve pazartesi günü son oturumunu gerçekleştirecek olan CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar’a Milletvekilleri özel bir parantez açarak teşekkür etti.

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yapmış olduğu konuşmasında Haydar Akar için “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili olarak tarafsız yönetiminizle Kocaeli'mizi başarıyla temsil ettiniz. Ben bundan sonraki hayatınızda, siyasi hayatınızda başarılar diliyorum. Kocaeli için Haydar Akar Başkan Vekilliği döneminde örnek bir yönetim anlayışı göstermiştir. Ben buradan, bu kürsüden Kocaeli halkının dili olarak Sevgili Haydar Akar Başkan Vekilimize teşekkür ediyorum, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.

BAYRAKTUTAN’DAN GÜNDEM DIŞI KONUŞMA

Dün de CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan gündem dışı konuşmasını Haydar Akar’a ayırarak 12 yıldır TBMM’de yol arkadaşı olan Akar’a teşekkür etti. Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Bayraktutan sözlerine, “Bugün Meclisi yöneten Haydar Akar’ın da bu Meclis konuşmasından bilgisi yok. Ben, bugün Haydar Akar’ı konuşacağım. Neden? Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisinde 24’üncü Dönemden bu tarafa doğru beraber milletvekilliği yaptığımız ve bugün eğer herhangi bir aksilik olmazsa Parlamentoyu son kez yöneten, benim beraber yol yürümekten büyük onur duyduğum Haydar Akar’ı anlatacağım dedi. Bayraktutan konuşmasında Artvin’den Kocaeli’ye olan Akar’ın hayatına değinirken? Bazı arkadaşlar bilmiyorlar, Haydar Akar geçen yıl itibarıyla ‘Ben bir daha milletvekili adayı olmayacağım.’ diye kamuoyuna açıkladı. Sizler bilmediğiniz için diyorum. O nedenle, bir anlamda Artvin kökeni var -Klaskur’dur köyü, Artvin Borçka’nın çok güzel köylerinden bir tanesidir- bu konuşma Artvin Milletvekili olarak bana yakışır dedi.

“ÜZERİNE HİÇ TOZ DEĞİMEDİ”

Bayraktutan konuşmasına, “Burada bulunduğumuz süre içerisinde milletvekili olarak yan yana, omuz omuza çalıştık. Çok çalışkan oldu, kibarlığından, zarafetinden, dostluğundan hiç kaybetmedi. İlk geldiğimiz günü hatırlıyorum, tertemiz geldik, üzerimizde en güzel giysilerimizle geldik. Aradan on iki yıl geçince o elbiseler belki eskidi ama Haydar açısından şunu söyleyeyim: O elbise hiç kirlenmedi, üzerine hiç toz değmedi” diyerek Akar’a bundan sonraki hayatında başarı dileklerinde bulundu.

AK PARTİ VEKİLLERİNDEN DE AKAR’A ÖVGÜ

Bayraktutan’ın konuşması sonrasında AK Parti sıralarından da Vekiller dilek ve temennilerde bulundu. AK parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı Akar’ın gelecek dönemde de bu sıralarda olması gerektiğini belirtirken, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da, “Hemşerisi olmaktan gurur duyduğum Haydar Akar Başkanımıza bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum” dedi.

“BİZE YOL GÖSTERDİ”

Meclis çalışmaları sırasında söz alan CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal, “Sayın Haydar Akar’a çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duydum, kendisinden ulaştırma konusunda çok şey öğrendim; bundan sonra yolunuz açık olsun” derken, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Meclis Başkan Vekilimiz Haydar Akar’a, değerli abimize kendisinden çok şeyler öğrendik, kendi deneyimlerini her zaman bizlerle paylaştı. Umarım bundan sonra çıktığı yolda daha da büyük başarılara imza atacaktır diyorum, kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Daha önce kendisi de Başkanvekilliği görevi üstlenen Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıyafeti olan frak giyerek Meclisimizi yöneten Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Haydar Akar’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.