Milletvekili aday adayları başvuru süresi bitti

Milletvekili aday adayları başvuru süresi bitti

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi’nde milletvekili aday adaylık başvuru süresi bitti.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılmasına karar verilmesi ile birlikte başlayan seçim sürecinde AK Parti'de milletvekili aday adaylığı başvuruları önceki gün bitti. 13 Mart Pazartesi günü başlayan ve 22 Mart’a kadar uzatılan başvurularda aday adayı sayısı 151 oldu. AK Parti’de aday adaylığı başvuru sürecinin bitmesinin ardından İl Başkanlığı Antikkapı’da aday adayları buluşması toplantısı yaptı. 121’i erkek, 30’u kadın olan toplam 151 aday adayının 11’i ise 30 yaş altı.

CHP’DEN 66 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU

CHP Kocaeli’den milletvekili aday adaylığı başvurusu süresi de önceki gün bitti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli’nin 28. Dönem milletvekili aday adayı listeleri belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda parti genel merkezine yapılan başvuruların ve mülakat sürecinin sonlandırılması sonrasında örgütlere aday adayı listeleri iletildi. Genel merkez tarafından iletilen listeye göre CHP Kocaeli’den 28. Dönem Milletvekili aday adayı olmak için 66 kişi başvuruda bulundu. 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için İYİ Parti’de 16 Mart'ta başlayan aday adaylığı başvuruları 24 Mart Cuma günü19.00’da sona erdi. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için İYİ Parti Kocaeli’den başvuru yapan aday adaylarının isimleri belli oldu. İYİ Parti Kocaeli’den 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için toplam 32 kişi başvuruda bulundu.

SAADET PARTİSİ’NDE 44 İSİM

Saadet Partisi'nde Kocaeli'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunanların sayısı açıklandı. Saadet Partisi'nde Kocaeli'den 44 isim milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. 39 isim il başkanlığından başvurusunu yaparken, 5 isim ise genel merkeze giderek başvurusunu gerçekleştirdi. 44 isim içerisinde İl Başkanlığı görevinden istifa eden Zafer Mutlu da yerini aldı. Deva Partisi’nden ise Kocaeli'den milletvekili aday adaylığı için toplam 11 kişi başvuruda bulundu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.