Millet’in öğrencilere yemek ve İl çalıştayı önergelerine ret

Millet’in öğrencilere yemek ve İl çalıştayı önergelerine ret

Gebze Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısında Millet İttifakı bileşenlerinden CHP Grubu’nun öğrencilere yemek için ikinci kez verdiği önergeyle İYİ Parti Grubu’nun olası Gebze İli için Gebze Çalıştayı önergeleri ret edildi

Gebze Belediye Meclisi’nde aralık ayı olağan meclis toplantısı 80 dakika sürerken 60 dakikası gündem dışı önergeler ve konular, 20 dakikası gündem maddeleri üzerine oldu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşen toplantıda Millet İttifakı bileşenlerinden CHP Grubu’nun öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için okullarda bir öğün yemek verilmesi istemli önergesi, kasım ayı meclisinde olduğu gibi aralık ayı meclisinde de kabul edilmedi. İYİ Parti Grubu’nun olası Gebze İli için Gebze Çalıştayı önergesi ise Gebze Belediye Meclisi’nin böyle bir görev ve işlevi olmadığı gerekçesiyle oylamaya dahi gerek görmeden, ret edildi. CHP’nin ret gören yemek önergesi sonrası tansiyon iki defa yükselip düştü.

GEBZE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ÇALIŞTAYI DÜZENLEYELİM

İYİ Parti Grubu’nun önergesinde Gebze’nin il olması gerekliliğine dair genel değerlendirmenin ardından Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olmasına yönelik Gebze Belediyesi önderliğinde; Darıca, Çayırova ve Dilovası Belediyeleri de sürece dahil edilerek, tüm kamu kurumlarının, bilim kurumlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Gebze Büyükşehir Belediyesi Çalıştayı düzenlenmesi önerildi.

BELEDİYE AKTİF ROL ÜSTLENSİN

Önergede, “Çalıştay sonucu ortaya çıkacak raporunda gerek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı nezdinde Hükümet’e, tüm siyasi partilere ulaşması içinde TBMM Başkanlığı’na gönderilerek, Gebze’mizin Büyükşehirli il olması konusunda Gebze Belediyesi’nce aktif rol alınmış olmasının sağlanması amacıyla bu önergemizin gündeme alınmasını saygılarımızla arz ederiz” denildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz özetle; Gebze Belediye Meclisi’nin böyle bir görevi olmadığı gerekçesiyle önergeyi oylamaya da sunmadan boşa çıkarttı.

TANSİYON ÜÇ KEZ YÜKSELDİ

CHP Grubu ise kasım ayında verdiği, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için okullarda bir öğün yemek önerisini bu sefer istatistiki rakamlarla pekiştirdiği önergeyle tekrarladı. CHP’nin önergesi ikinci kez ret görürken CHP’li meclis üyeleri ile Başkan Büyükgöz ve zaman zaman tartışmaya katılan AKP’li meclis üyeleri arasında tansiyonun yükseldiği tartışmalar yaşandı. Başkan Büyükgöz’ün üçüncü kez, “Kifayeti müzakere” müdahalesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilebildi.

19 KİŞİ KADROYA ALINACAK

64 BAŞVURU VAR

CHP Grubu’nun sekiz önerge verdiği meclis toplantısında bir diğer önerge konusu ise yılbaşından itibaren kadroya geçecek olan sözleşmeli personel tercihleri üzerinden oldu. Başkan Büyükgöz son günlerin tartışma konusu olan vakaya dair verdiği yanıtta özetle, “Gebze Belediyesi’nin mevcut tüm sözleşmeli personeli bizim dönemlerimizde (2002’den bu yana) alındı. Benim dönemimde alınan personel sayısı, iki elin parmaklarını geçmez. Kadroya alınacak personel norm kadro kriterleri üzerinden belirleniyor. Toplam 19 kişilik kadro için 64 aday var. Kadro alımında kriter esası kıdem değil. Kişinin tahsili, niteliği, vasfına göre atama, idarecinin tasarrufuna göre yapılıyor” diye konuştu. (Meclise dair diğer detaylar yarın)

 

9005-001.jpg

9003-004.jpg

 

9001-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.