Millet İttifakı’na karşı  Cukka İttifakı kurdular

Millet İttifakı’na karşı Cukka İttifakı kurdular

Yerel seçime doğru siyasetin gerilen diline İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’da uydu. Türkkan, “‘Zillet ittifakı’ diye adlandırdıkları Millet İttifakı’nın karşısında da, ‘Cukka İttifakı’nı kurdular” dedi.

lutfu-turkkan-2-001.jpglutfu-turkkan-3-001.jpg

İktidardaki AKP ve Cumhur İttifakı paydaşı MHP’nin “Beka sorunu”na bağlayıp genel seçime dönüştürdüğü, liderleri öncülüğünde her geçen gün söylemleriyle ortamı gerdiği 31 Mart yerel seçimlerinin tavandaki gerilimi etkiye tepki şeklinde de yayılmaya başladı. Millet İttifakı / CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun’un önceki akşamki aday ve proje tanıtım toplantısına katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “‘Zillet ittifakı’ diye adlandırdıkları Millet İttifakı’nın karşısında da, ‘Cukka İttifakı’nı kurdular” dedi:       

ALLAH BİZİ SAKLAMIŞ.

BEN YAPAMAZDIM

“Ben size başka ittifaklardan, 15 yıldır bunların ne kadar hırsız olduğundan bahsedeceğim. Ben hiç, ‘Hırsız’ demedim ama diyenler var. Bunlar birbirine ne kadar hain olduğunu, PKK, IŞİD ile yürüdüklerini, memleketi uçuruma sürüklediklerini, milliyetçiliği ayaklar altına aldıklarını söyledikleri halde nedense bir araya geldiler. Allah bizi saklamış. Ben yapamazdım. Mümkün değil.

GÖTÜRDÜKLERİNE

KEFARET EDİYORLAR

‘Zillet ittifakı’ diye adlandırdıkları Millet İttifakı’nın karşısında da, ‘Cukka İttifakı’nı kurdular. Ve maalesef 15 yıldır AK Parti iktidarının götürdüklerine, yandaşlarına aktardıklarına, ç…….a iki senedir kefaret eden bir de küçük ortağı var. Geçmişinin 15 senesine kefaret ediyor. Ve hem İslami açıdan hem de milletin karşısında vebali açısından büyük günaha girdi aynı zamanda.”

GEBZE’Yİ DÖRT AYRI

YERDEN GÖTÜRÜYORLAR

MHP’den belediye başkan adayı olduğu yerel seçimde kendisine Gebze’yi vilayet yapılıp yapılmayacağının sorulduğunu, istekte bulunulduğunu anımsatan Türkkan,  “Gebze ilçe olarak bile kalmaz, ben bunları tanıyorum. Bölüp bölüp götürüyorlar dedim. Gebze’yi bütün olarak yutamayacaklarını anlayınca dörde böldüler. Dört ayrı yerden götürüyorlar.

75 İLDEN DAHA FAZLA HAK EDİYOR

Gebze’nin il olması için Meclis’e verdiğim üç kanun önergesi var. Bu, iktidarın son demleri. Gebze; Türkiye’deki 81 vilayetin 75’inden çok daha fazla, il olmayı hak ediyor. İstanbul’un hemen yakınında hem sanayisi hem nüfusuyla hak ediyor. Gebze sadece beceriksiz yöneticileri olması hasebiyle biraz dumura uğradı” dedi.

İSTANBUL’DAN GEBZE’YE

GELİRKEN SAKARYA’DAN ARARLAR

“Sokakta AK Parti seçmenine AK Partili belediye başkanının neler yaptığını sorun. Onların verdiği cevapları ben burada söylemeye utanırım. İstanbul’dan çıkan bir arkadaşınıza Gebze’de randevu verin, Gebze’yi bulamaz, sizi Sakarya’danGebze’ye geldim mi’ diye arar çünkü şehrin girişi yok. Bunların vizyonu, misyonu hizmet etmeye yönelik değil.

KÖŞKER’İN YERİNE GELENİN

ÖYLE OLMADIĞI NE MALUM

AK Partili yöneticilere Adnan Köşker’in niye aday yapılmadığını sorun. Söyledikleri dudağınızı uçuklatır. İyi de siz aday yaptınız seçtiniz. Yeni koyduğunuzun öyle olmadığını nereden bileyim? Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

RECEP BAŞKAN ÇOK ŞANSLI

Gebze’nin çok hizmeti ihtiyacı var. Recep Başkan çok şanslı çünkü Gebze’de hiçbir şey yapılmadı. Gebze’de yapılacak en ufak bir şeyin çok önemli değeri olacaktır. Tapu, imar meselesine değinmiyorum. Biz bu konuya eğilmesine eğilelim ama siz de şu oyları AK Parti’ye değil bize verin. Bizi yüreklendirin.

ZULMÜ YAPANLARA DAHA

ÇOK OY VERMİŞLER

Gidip bakıyorum. O zulmü yapanlara daha çok oy vermişler. Maalesef, böyle bir gerçek var. Umarım bu sefer farkına varırlar. Daha zoruma giden, o patates kuyruğundakilerin Rayban gözlükleri ile cipe binen hanımları savunması çok ağırıma gidiyor. Üstelik kendine yapılan adaletsizliği savunuyorsun. Önce kendine dön bak.

SİYASET İÇİN EN UCUZ SERMAYE DİN

Bir beka meselesinden bahsettiler, beka meka tutmadı. Türkiye’de siyaset yapmak için en ucuz sermaye din. Sermayesi yok. Rahatlıkla vaat edebilirsiniz. En son öne sürdükleri çok kötüydü ama. Türkiye’de ayırımın bu kadar körüklendiği bir yerde, ‘Bunlar ezanı ıslıkladı’ diye milleti sokağa dökmeye kalktılar. Ama sonradan bir şeyi fark etti.

SOKAĞA DAVET ETTİKLERİ

KENDİLERİNE DÖNMÜŞTÜR

Ayrılık çıkartanların sonu mutlaka, ayrılık çıkardıklarından önce gelir. Emin olun. Bu bütün dünyada böyledir. Devrilen bütün liderlere, diktatörlere bakın. Sokağa davet ettikleri halk sonunda onlara döndü. Sonradan fark ettiler ama geç oldu. Türkiye, Allah’tan sağ duyulu insanların yaşadığı bir ülkedir. Muhafazakarı, liberali, seküleri, milliyetçisi ile yönetenlerden daha akıllıdır.

GERÇEK BEKA’DA BİR ARAYA

GELMEKTE ZORLANACAĞIZ

Üstelik Cumhurbaşkanı nedir? Cumhurun başı, birliğin temsilidir. Bunlar neredeyse bizi kaşımızın rengine göre bile ayırdılar. Bizi öyle bir noktaya getirdiler ki yarın öbürgün bu ülkenin gerçekten bir beka meselesi olsa insanlar bir araya gelmekte zorlanacak. Gerçekten bir savaş çıksa bir araya gelmekte zorlanacaklar. Bu hale getirmekle bence, en büyük zulmü yaptılar.

BENZİNE ZAM VAR YİNE BUNA İNANIN

Beka idi, ezan idi, suni gündemlere inanmayın ama bir şey söyleyeyim buna inanın. Bu akşam benzine 25 kuruş daha zam var. Bu doğru, diğer söylemleri yalan. Milletin gerçek söylemi bu. Millet tencere kaynatamıyor.

TOPRAK GİTMEYECEK AMA PARA ERİYECEK

Bugün dünyanın iki önemli, büyük finans kuruluşu Türkiye’ye not vermişler. ‘Türkiye önümüzdeki süreçte eksi büyüme verecek’ demişler yani küçüleceğini söylemişler. Topraklarımız gitmeyecek ama cebimizdeki para biraz daha eriyecek. Türkiye biraz daha karanlığa, fakirliğe gidecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.