"Millet İttifakı bitmiştir"

"Millet İttifakı bitmiştir"

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimler bittiği için ittifakın sona erdiğini açıkladı

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı televizyon programında Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğunu ve seçimler bitince bu ittifakın ortadan kalkmış olduğunu söyledi.

Uğur Poyraz'ın açıklamaları şöyle:

İlk ittifak modeli Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti arasında 2018 yılında kurulmuştur. Cumhur İttifakı'dır ilk ittifak modelidir. Bunun karşılığında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yüzde 50+1 pozisyonunda kaynaklı İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi de seçim ittifakı yapmıştır. Bu kelimeyi de doğru kullanırsak yanlış anlaşılmaların önüne geçeriz. Bu ilişkinin adı seçim ittifakıdır. 2019'da sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasında yerel seçimlere ilişkin bir seçim ittifakı yapılmıştır.

Daha sonra 6'lı masa olarak tabir edilen güçlendirilmiş parlamenter sistem odağındaki iş birliği masası 26 Ocak tarihinde, yazılı basın açıklamasıyla kendilerini yaklaşan seçimlere ilişkin Millet İttifakı olarak tanımlamıştır. Tekrar söylüyorum bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs Genel seçimleri bitti, ittifak tamamlanmıştır. Seçim bitmiştir.

Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'a kalan 2'nci turu için de Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'na ilişkin ittifak içerisindeki partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibariyle de seçim ittifakı bitmiştir.

İYİ Parti’de parti içi muhalif hareketlilik de takibe alındı. “Ortak Akıl Platformu” adı altında toplantılar ve açıklamalar yapan muhalif hareketin 24-25 Haziran’daki kongrede Akşener’in karşısında aday çıkarmasının mümkün gözükmediği, ciddiye alınacak bir güçte olmadığı savunulurken, “Her seçim sonrasında böyle hayale kapılanlar olur. Ama sonuca ulaşmayacak boş bir hayal olarak kalır” görüşü dile getiriliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.