Millet gerekirse yine  tankın altına yatar

Millet gerekirse yine tankın altına yatar

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman çok yıprandığı düğün vakası sonrası toparlanmış gözüktü. Gebze’deki kongrede coştu, Avrupa’ya atarlandı: “Bu millet gerekirse yine tankın altına yatar.”

cemil-yaman-2.jpg

Oğlunun bir süre önceki düğünü malum vakalardan ötürü, sonrasında kendi partilileri dahil toplumun her kesiminden gelen eleştirilerle çok yıpranan, geçen haftaki Çayırova kongresinde ruh hali yüzü hayli yansıyan Yaman, Gebze’deki kongrede derlenip toparlanmış gözüktü. Giderek gerilen Türkiye ve Avrupa ilişkilerine atfen, “Bu millet gerekirse yine tankın altına yatar” diye derin, anlamlı mesajlar verdi.

YUNANİSTAN: NATO’NUN GAZINA GELME

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman sözlerine görevini devretme aşamasındaki AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar ve yönetimine teşekkürle başladı. Devamında batıdaki komşumuzu hedefine alan Yaman,  “Yunanistan’a sesleniyorum. Bak Yunanistan, 400 yıl size hükmettik. NATO’nun gazına gelme. AK Parti’nin gençleri seni boğar. Dedelerine sor bizi” dedi.

BU MİLLET SİZİ BOĞAR

15 Temmuz’a atıfla milletin vatanı için gerekirse topların tankların üzerine çıkıp altına yattığını ve gerekirse aynı tavrı yine sergileyeceğini kaydeden Yaman, “Bu millet söz konusu vatan millet olunca, gözü başka hiçbir şey görmez. Bu millet sizi boğar” dedi.

ŞİVAN DİNLEDİ DİYE KİMSE TUTUKLANMIYOR

Yaman ülkemiz üzerine yaptığı değerlendirmede ise “Eski Türkiye” tanımlaması ile yakın tarihe atıfta bulunup, “Ülke olarak her açıdan büyüdük. Eskiden (2002 öncesi) başörtülüler başı kapalı olduğu için eğitim göremiyor, Kuranı Kerim okuyamıyorlardı. Kürtçe kaset dinlemek yasaktı. Bu ülkede Şivan Perwer kaseti dinledi diye insanlar tutuklanmıyor. Artık dünün Türkiye’si yok. Saflarımızı sıklaştıracağız. Davamız, derdimiz bu millettir” diye konuştu.

MİKROFONLA DA, PARTİLİSİ İLE DE KAVGALI!

Ancak Çayırova kongresinde mikrofona rağmen çok yüksek sesle konuştuğu gerekçesiyle basın tarafından da uyarılan Yaman, Gebze’de de benzer tabloyu sürdürdü. Mikrofonla partililere seslenen siyasetçiden çok; hem mikrofonla hem de salondaki partilileriyle “kavga edermiş” gibi bir görüntü verdi.

DİLOVASI’NDA HİÇ, GEBZE’DE

MİKROFON HARİCİ PEK YOKTU!

Öte yandan hayli zor bir süreci geride bırakırken parti içinden de tepkilere maruz kalan Cemil Yaman asli seçim bölgesi Gebze Bölgesi’nde dört kongrenin üçünde yer aldı. Geçen hafta önce Çayırova katılıp konuşma da yapan Yaman, Darıca’da ise katılımcılar arasında yer edindi. Cumartesi günkü, bir dönem belediye başkanlığı yaptığı ve bağrından çıktığı Dilovası İlçe Kongresi’ne katılmaması çok göze battı. Gebze kongresine katıldı ama konuşmalar sonrası sadece tüm üst düzey partililerin yer aldığı fotoğraf karesinde yer aldı. Devamındaki üçlü beşli karelere hiç girmedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum