Millet Bahçesi mi  Rant Projesi mi?

Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?

Gebze Askeri Kışlası’nın akıbeti ile ilgili CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Tarhan, “Millet Bahçesi mi Rant Projesi mi?”diye sordu.

2013 yılından bu yana Gebze Askeri Kışlası’nın akıbetinin ne olacağı belirsiz durumda. Daha önce Cumhurbaşkanı ve bazı Bakanlar bu alanın Millet Bahçesi olarak değerlendirileceğini kamuoyu ile paylaşmışlardı.

KAMUNUN YARARINA DEĞERLENDİRİN

TOKİ’ye devredilen bu alan için yakın süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir planlama yaptığını duyurmuştur. Yaptığı planlama doğrultusunda; bu alanda Galericiler Sitesi, ticari alanlar ve konut alanı oluşturulacağını açıklamıştır.

Bunun üzerine Tahsin Tarhan; “Artık bu zihniyetin Millet Bahçesi adı altında her projeden rant elde etmesinden bıktık! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu alanda ticari alan ve Galericiler sitesi yapacakmış. Bu ülke, bu şehir artık betona doydu. Her yeri beton yığınına çevirdiniz. Bu alanın ne ticari alan olarak değerlendirilmesi, ne de Galericiler sitesi yapılması doğru değil. Bir an önce bu yanlıştan dönün ve burayı kamunun yararına değerlendirin!”

BU KENTİN YEŞİL ALANA İHTİYACI VAR

Gebze Askeri Kışlası’nın Galericiler sitesi ve ticari alana dönüştürülmesine karşı çıkan Parti Tarhan: “Kocaeli Gebze Bölgesi aşırı çarpık kentleşme sebebiyle plansız bir yapıya sahiptir. Sanayinin ve nüfusun yoğun olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bu kentin daha çok yeşil alanlara ihtiyacı var. Gebze halkına yaşanabilir ortam ve yeni nefes alanlarının sağlanması gerekiyor. Bu alanların betonlaştırılmasına karşıyız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu beton sevdasından bir an önce vazgeçmeli ve Gebze Askeri Kışlası’nı halkın kullanımına açık, yeşili bol bir alana dönüştürmelidir. Gebze Askeri Kışlası ranta kurban edilmesin” diyerek konunun önemine dikkat çekmiştir. Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.