Migros’ta taciz ve kirli gıda  iddiaları Meclis’e taşınacak

Migros’ta taciz ve kirli gıda iddiaları Meclis’e taşınacak

Migros’un Şekerpınar’daki deposunda ücretsiz izine çıkartılan işçiler yine eylemdeydi. İşçiler depoda gece vardiyasında kadın emekçilere taciz ve kirli gıda sevki iddiasında bulundu. CHP Kocaeli iddiaları Meclis’e taşıyacak

Migros’un Şekerpınar’daki deposunda işçi konfederasyonlarından bağımsız konumdaki Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası DGD-SEN’e üye olmaları sonrası ücretsiz izine çıkartılan işçilerin depo önündeki bir yeni eylemi bu sefer CHP Kocaeli sürdü. İşçiler depoda gece vardiyasında kadın emekçilere taciz ve kirli gıda ürünlerinin ambalaj yenilenerek sevk edildiği iddiasında da bulundu. CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan marifetiyle konunun Meclis gündemine taşınacağını söyledi

VAKALAR ARTARKAN MESAİ SÜRDÜ

Şekerpınar Migros Depo’da artan koronavirüs vakalarına rağmen çalıştırılmaya devam edilen diğer yandan Depo Liman Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkartılan emekçilerin gerçekleştirdiği eyleme CHP Kocaeli’den de destek geldi.

CHP KOCAELİ DESTEĞE

SEKİZ BAŞKANLA GİTTİ

 

migros-2-001.jpg

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ve il yöneticileri ile İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya; ilçe başkanları Gökhan Orhan (Gebze), Gökhan Aktaş (Darıca), Birkan Koçak (Derince), Cihan Soyluçiçek (Çayırova), Bülent Yıldız (Körfez) ve Kerem Aydemir (Dilovası) Şekerpınar’daki depo önünde işverene tepki koyan emekçilerin taleplerini dinledi.

YILDIZLI: KABUL ETMİYORUZ

 

migros-5.jpg

işçilerin hak gasplarının kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığı bu dönemde ücretsiz izne çıkartılarak emekçilerin açlığa mahkum edilmesini kabul etmiyoruz. Pandemi döneminde işçilerimize, emekçilerimize daha fazla sahip çıkmamız gerekirken, iktidarın “Kuru ekmek yiyorlarsa o zaman aç değiller” söylemini şiar edinip hak gaspı yapan herkesin karşısındayız” dedi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ

Yıldızlı, “Migros işçilerinin hakkını savunmak için buradayız. Pandemi döneminde bu yapılan haksızlığa karşı hep birlikte tek vücut olmalıyız. CHP, işçinin ve emekçinin her zaman yanında olacaktır. Sizlere Parti Meclis Üyemiz ve Kocaeli Milletvekilimiz Tahsin Tarhan’ın selamını da getirdim. Meclis gündemi yoğunluğundan ötürü bugün buraya gelemedi. Bu konuyu kesinlikle meclis gündemine de taşıyacağız” diye konuştu.

İŞÇİLERDEN MÜTHİŞ İDDİALAR

 

migrooos3.jpg

Ücretsiz izine gönderilen işçilerin arasında Sevim Güneş, Ümit Güler, Vehbi Kurt, Ahmet Cengiz, Özkan Yıldız, Cemil Putun, Dursun Tavşancı ve Yusuf Yalçın da yer alıyor. Sendika yönetici ve üyelerinin de katıldığı eylemde Migros işçileri, gece vardiyasında kadın çalışanlara tacizden kirli, sağlıksız olmayan ürünlerin Migros mağazalarına sevkine kadar çok cüiddi iddialarda bulundu.

migros-4.jpg

İşçiler şunu kaydetti:

HIRSIZLIKLA SUÇLANDIM

Şeyma:  ”24 saat aralıksız çalıştırdılar, pazar mesaisine kalmaya zorladılar kabul etmedim hırsızlık yaptığımı söylediler, görüntü bulamayınca ücretsiz izine çıkarıldım.”

BIRAKIN BU İŞLERİ”

DİYE ŞİMDİ ARADILAR

 

Cemil Putun: 5 yıldır Migros Depo’da faaliyet göstermekteyim. Hiç sebep gösterilmeden ücretsiz izine yollandım. Ayda bin 168 liraya bizi mahkûm ettiler. Maksatları bizi yıldırmak. 5 yıllık tazminatımızı vermemek için diretiyorlar. Şu dakika itibariyle Migros üst grup yönetiminden Tayfun Bey beni aradı. ‘Bırakın bu işleri. Sendika faaliyetlerinizi bırakın. Gelin, bizimle uzlaşın’ diye beni aradı. ‘Siz gelin biz buradayız. Burada konuşalım. Her şeyi dökelim’ diye cevap verdim.

MAĞAZALARA GİDEN

ÜRÜNLERDE HAYVAN DIŞKISI!

Sevim Güneş: Yaklaşık üç senedir burada çalışıyorum. Sebepsiz yere, sırf devletin onlara imkân olarak sunduğu ücretsiz izini bahane ederek, bana atılan bir iftiradan dolayı, ellerinde bir kanıt olmadığından dolayı beni ücretsiz izine çıkarttılar. Bir aydır ücretsiz izindeyim. Verdikleri birkaç kuruş ile geçinebileceklerimizi zannediyorlar. İçeride çalışan ve tehdit altında olan arkadaşlarım için buradayım, direnişteyim. Sözde sosyal mesafe deyip tuvaletlerin kirli olması, soyunma odalarının pis olması, mağazalara gönderdiğimiz ürünlerin hayvan dışkısıyla olması. Ben bu şartlar altında çalışmıyorum. Herkesin ve hem arkadaşlarımın hakkını savunmak için buradayım. Ücretsiz izin kaldırılsın. Sadece ben değil, arkadaşlarım bu parayla geçinemez. İşveren ne yaparsa yapsın, hakkımızı koruyacağız. Önümüze taş koyarsa dahi o taşı kırıp geçeceğiz.

GECE VARDİYASINDA KADIN

EMEKÇİLERE TACİZ İDDİASI

Bir Migros işçisi: Türkiye’nin bir numaralı gündemi, Covid-19. Migros yetmiyor ve Covid-19’u dışarıya taşıyor. Yere düşen ürünler toplanıp tenekeyle mağazalara geri gönderiliyor. Patlamış etler, tavuklar tekrar mağazalara gönderiliyor. Ve içeride mobing devam ediyor. Hakaret devam ediyor. Üstelik gece vardiyasında amirler kızları taciz ediyor. Yapan amirler ………..  bunlara bir son versinler.

ESENYURT’A KENDİ İMKÂNLARIMIZ

İLE GİDİP GELMEMİZ İSTENDİ

Ümit Güler: 7.5 yıldır çalışıyorum. Doğal afettir, ekmeğimizdir, sesimizi çıkartmadan çalışmışızdır. İçerideki şartların düzelmesinden yanayız. Bunun için mücadele etmeye devam ediyoruz. Sendikalı olduğumuz için buradan İstanbul Esenyurt’taki yere sürgün edildik. Kendi imkânlarımızla gitmemiz isteniyor. Buna çocuklar bile güler. Hiçbir yere gitmiyoruz. İçerideki koşullar düzeltilene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.