Migros’ta kasa kitleme ülke geneline yayılabilir

Migros’ta kasa kitleme ülke geneline yayılabilir

Ücretsiz izindeki DGD-SEN üyesi Migros Depo işçileri ikinci kasa kitleme eylemini Migros Ataşehir’de gerçekleştirdi. 29 Ocak’ta Tuncay Özilhan işçilerle görüşmez ve çözüm için adım atılmazsa diğer destekçilerle birlikte tüm Migros’larda kasalar kitlenecek

DGD-SEN örgütlenmesi sonrası çok sayıda emekçinin sonu gelmek bilmeyen ücretsiz izne gönderilip birkaçının işten çıkartıldığı Migros Depo’da direniş ivmesi her geçen gün yükseliyor. İşçilerin ücretsiz izin dayatmasına tepki ve eylemlilikleri 04 Ocak 2021’e kadar belli aralıklarla sürmüş, 04 Ocak’tan itibarense sürekli hal almıştı.

KRİTİK GÜN 29 OCAK…

dgdsen.jpg

Kısa bir süre önce tüketici boykotuna da evrilen direnişte ikinci kasa kitleme eylemi 27 Ocak’ta İstanbul Ataşehir’deki Migros Mağazası’nda gerçekleşti. DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, 29 Ocak Cuma günü (yarın) Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile sorunun çözümüne dair görüşme talebiyle ve tüm güçleriyle İstanbul Ümraniye’deki Anadolu Grubu önünde olacaklarını, sorumun çözüme kavuşmaması halinde ise diğer destekçileriyle birlikte kasa kitleme eylemlerinin ülke geneline yayılacağını söyledi.

 

depo-onu-001.jpg

BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin destek ziyaretinde konuşan Murat Bostancı özetle şunları kaydetti: “Kasa kitleme eylemleri devam edecek. Bir taraftan diğer sendika, parti ve derneklerden arkadaşlar da kasa kitleme eylemi yapacak. 29 Ocak Cuma günü de Anadolu Grubu önünde demokratik ve yasal hakkımızı kullanacağız. Eylemimizi yapacağız.  

KASA KİTLEMELER DEVAM EDECEK

Migros’un tüketici ayağı dediğimiz kasa kitleme meselesine dair eylemlerimizi devam ettireceğiz. Sesimiz her geçen gün daha fazla duyulacak. Buraya zaten siyasi partiler, dernekler, sendikalar, milletvekilleri, gazeteler, televizyon kanalları geliyor. 25 Ocak’ta Haluk Levent geldi,  Abdal İlhan geldi.

TÜM MAĞAZALAR EYLEM ALANI

Migros ve Anadolu Grubu üst yönetiminin kod 29 ücretsiz izin dayatmasının yasal olmadığını, böyle bir zulüm ve cezalandırma mantığının doğru olmadığını her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Kasa kitleme eylemini Migros’un tüm mağazalarına yayacağımızı, mağazaları eylem alanına çevireceğimizi söylemiştik. Bundan sonra da bağımsız sendika DGD-SEN’in ve direnen Migros Depo işçilerinin mücadelesini dosta düşmana göstereceğiz.”

ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARTILANLARLA

Başkan Bostancı sorumuz üzerine kasa kitleme eylemine dair şunları söyledi: “Kasa kitlemede; insanlar 2 bin 800 lira olan asgari ücretle geçinemezken artırılmış şekliyle bin 420 lira aylık bağlanan ücretsiz izindeki arkadaşlarımız yer alıyor.

VATANDAŞ HAKKI

 

Arkadaşlarımız, Migros mağazalarında alışveriş yapıp, aldıkları ürünleri kasada bırakıp, ‘Bizi bu hale getiren Migros yönetiminin kendisidir’ diyor. Bu arkadaşlarımızın demokratik ve Anayasal hakkını kullandığı bir eylem biçimidir. Daha önce de yapılmış bir eylem biçimidir. Vatandaş hakkı olarak dahi kullanmamız gereken bir yasal haktır.

BİR ‘GÜNDÜZ’ ANSIZIN GELEBİLİRİZ!

Mağazalara sendika önlükleriyle girmiyoruz. Vatandaş, işçi olarak orada eylemimizi yapıp, kapıya çıktığımızda sendika önlüğümüzü giyip orada yasal hakkımızı kullanıyoruz. Açık, aleni, nokta atışıyla yapmıyoruz. Gizli karar alıyoruz. Cuma günkü görüşmeden sonra, Anadolu Grubu eğer çözüm için adım atmazsa Türkiye’nin dört bir yanında kasa kitleme eylemi yayılacak.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum