Migros’ta Arabulucuğu Üstlendi Valilere Seslendi: Destek Olun

Migros’ta Arabulucuğu Üstlendi Valilere Seslendi: Destek Olun

Emek dostu sanatçılardan Haluk Levent, Çayırova’da Baldur’un grevdeki Migros Depo’nun direnişteki işçilerini ziyaret etti. Migros’ta arabuluculuk üstlenip Valiler ve bürokratlara işçilere destek çağrısında bulundu

Sanatçı Haluk Levent, Migros Depo önünde DGD-SEN üyesi işçiler tarafından sürdürülen direnişi ziyaretinde sorunun çözümü için gerek Anadolu Grubu gerekse Migros yöneticileriyle, direnişteki işçileri temsilen görüşeceğini söyledi.

BU İŞÇİLERİ KOLLLAYIN

POLİTİK DURUMU YOK

 

gazetemizle.jpg

Ahbap Derneği üzerinden yaptığı sosyal destek çalışmalarında çalışma yaptığı il ve ilçelerin vali ve kaymakamlar başta olmak üzere bürokratlarla da diyaloğu olduğu bilinen sanatçı onlara

atfen de, “Ne olur bu işçileri koruyun, kollayın. Çünkü bunun politik bir durumu yok” diye seslendi.

BALDUR: 76, MİGROS DEPO: 77…

 

baldurda.jpg

Ülke genelinde grev ve direnişteki işçilere yönelik destek ziyaretlerinde bulunmasıyla bilinen emek dostu sevilen sanatçı bu anlamda 76’ncı ziyaretini Çayırova’da grevlerinin 32’nci gününde olan DİSK BMİS üyesi grevcilere, hemen ardından aynı ilçe sınırlarındaki 77’nci ziyaretini Migros Depo önünde direnişlerinin 21’nci gününde olan DGD-SEN üyesi direnişçilere gerçekleştirdi.

BALDUR: 3, MİGROS DEPO: 4…

 

karsilama-003.jpg

Geçtiğimiz yıllarda Gebze OSB’deki efsanefi Flormar direnişine konuk olan Haluk Levent bir diğer ziyaretini Bursa’nın Orhangazi İlçesi’ndeki Tek Gıda-İş üyesi Cargill direnişçilerinin Bursa – İstanbul yürüyüşü sırasında, Gebze’deki konaklamalarında gerçekleştirmişti. Levent’in ülke genelinde 77’ye ulaşan emsal destek ziyaretleri, Gebze Bölgesi’nde dört etti.

ÜLKEYİ GELİŞTİREN GÜZEL İNSANLARSINIZ

24-005.jpg

Haluk Levent’in Çayırova’daki ilk durağı Baldur Süspansiyon grevcileri oldu. Levent burada BMİS Genel Mali Sekreteri Ali Gündüz, Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, şube yöneticileri ve temsilciler ile grevdeki işçiler tarafından karşılandı. Levent grevci işçileri, “Çalıştığınız fabrikalarda üretiminizle ülkeyi geliştiren güzel insanlarsınız. Bizler her grevde olduğu gibi bu grevde de en azından baklavamızı getirdik, geldik” dedi.

GÜNDÜZ, DİSK VE BMİS

ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

ali-gunduz-3.jpg

BMİS Genel Mali Sekreteri Ali Gündüz, sevilen sanatçıya desteğinden ötürü teşekkür edip, “Yüreğinize sağlık. Bize enerji verdiniz. Umut verdiniz. Sizleri takip ediyoruz ve kimsesizlerin yanında olduğunuzu da biliyoruz. DİSK ve BMİS olarak, BMİS Genel Merkez yönetimi olarak ayriyeten teşekkür ediyorum. Ayağınıza sağlık” dedi.

EV BAKLAVASI BUNLAR!

KENDİMİZ DAĞITIYORUZ

 

21-011.jpg

Haluk Levent, Gündüz’ü dinlerken söz arasına, “Cansınız. Ne demek. Çok sağolun. Yanınızdayız, hiç merak etmeyin” diye girerken ardından beraberinde getirdiği ev baklavasından kendi elleriyle ikram etti. Levent işçileri sosyal mesafe ve maske konusunda da esprili ifadelerle uyarırken, “Bu geleneğimiz. Kendimiz dağıtıyoruz. Buyurun canlarım. Bunlar ev baklavası” dedi.

AHBAP KURUCUSU

gulumse.jpg

Özellikle platform sürecinde kurucusu olduğu AHBAP Derneği’nin çalışmaları üzerine Valiler ve Kaymakamlar başta olmak üzere bürokratlar ile de sürekli diyalog halinde olduğu bilinen Haluk Levent, Baldur ziyaretinden ayrılmadan önce sorumuz üzerine gazetemize şu değerlendirmede bulundu:

POLİTİK DEĞİL SINIFSAL BİR DURUM

 

hemseri.jpg

“Herkese, valilere, kaymakamlara, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlara hep aynısını söylüyoruz: Ne olur bu işçileri koruyun, kollayın. Çünkü bunun politik bir durumu yok. Bunun sınıfsal bir durumu, yüzyıllardır var. Hangi siyasi görüşte olursa olsun burada yurttaşlarımız vatandaşlarımız tarafından yapılması gereken elinden gelen ne varsa destek olmasıdır. Grevin kamuoyundan destek almasıdır.”

KARŞILANDIĞI DAVULLA

SEMBOLİK GÖSTERİ YAPTI

35.jpg

Haluk Levent’in ikinci durağı Migros Depo direnişçileri oldu. Levent burada DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı ve direnişteki işçiler tarafından karşılanırken kendisine bir grup BMİS üyesi de eşlik etti. Direnişteki işçiler sanatçıyı davul çalarak karşıladı. Haluk Levent burada da bir tepsi baklavayı elleriyle dağıtıp ardından davul eşliğinde sembolik bir gösteri yaptı.

GELENEKSEL BAKLAVA MUHABBETİ

 

sempatik.jpg

Levent işçilere atfen, “Bugün biz sizin bu emek mücadelenizde yanınızda olmak ve geleneksel olarak yaptığımız baklava muhabbetine gelmek istedik. Hepinize, emeğinize, alın terinizle yaptığınız mücadelenizde artık destek olmak bir yana umarım en yakın zamanda da bu sıkıntıların çözülmesini istiyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ İZİN CEZALANDIRMASI

 

murat-ile.jpg

DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, Haluk Levent’e desteğinden dolayı teşekkür edip, “Biz bir taraftan direnirken diğer taraftan Anadolu Grubu ve Migros yöneticileri ile kamuoyuna sesimizi duyurmaya, ücretsiz izin dayatmasının bir cezalandırma olarak dayatılmasını anlatmaya ve aktarmaya çalışıyoruz.

BOSTANCI LEVENT’TEN

ÇÖZÜM DESTEĞİ İSTEDİ

40’a yakın arkadaşımızla bu yağmurda, soğukta, çamurda direnmeye devam ediyoruz. Sizden de ricamız bu meseleye dair çözüm odaklı olmanız ya da çağrıda bulunmanız” dedi. Bostancı, 29 Ocak Cuma günü saat 13.00’te Anadolu Grup’un genel merkez binası önünde de açıklama yapacaklarını kaydetti.

O İŞBİRLİĞİ ZİYARETE ENGEL DEĞİL

Bostancı’nın açıklaması üzerine yeniden söz alan Haluk Levent, Ahbaplar olarak Anadolu Grup ve Migros ile de çalışmalar yürüttüklerini ancak o çalışmaların direnişi ziyarete engel olmadığını kaydetti.

SİZLER ADINA ORAYA GİDECEĞİM

 

karsilama-005.jpg

Haluk Levent, “Ama onlara da gideceğiz. Ben Haluk Levent olarak sizin bu taleplerinizi ayrıca Anadolu Grubu’na ve Migros yönetimine ileteceğim. Zaten bizim de amacımız diyaloğu, ortak paydayı bulabilmek içindir. İnanıyorum ki Anadolu Grup’tan da Migros’tan da olumlu sonuç alacağım. Ben sizler adına oraya gideceğim. Onun sözünü veriyorum size” diye konuştu. Levent’in bu sözleri de işçiler tarafından coşkuyla alkışlandı.

ÜRÜN BOYKOTU BENİM ALANIM DEĞİL

yiyor.jpg

Levent burada da gazetemizin sorusunu yanıtlarken, “Sendikaları tarafından Migros mağazalarından alışverişi kasıtla ürün boykotu girişimi ve çağrısı var?” diye hatırlatmamız üzerine şunları kaydetti: “Benim ürün boykotunla ilgili bir yorumum olamaz. Çünkü benim alanım değil. Ben sadece işçilerin nerede bir grevi varsa orada olmakla kendimi yükümlü kılmışım. Bu 77’nci ziyaretim. Bundan sonraki nerde işçilerin direnişi, grevi varsa onların yanında olmaya devam edeceğim.”

ONU HİÇ SÖYLEMEYİM

ŞİMDİ GREVDEYİZ

Bir süre önce İbrahim Tatlıses’in sunduğu bir programa katıldığı gerekçesiyle çeşitli kesimlerden tepki aldığını hatırlattığımız Haluk Levent o konuya hiç değinmek istemedi: “Onu hiç söylememeyim şimdi grevdeyiz.”

Sevilen sanatçı Baldur Depo önünden karşılandığı gibi alkışlarla uğurlanırken ardından üç dar gelirli yurttaşın evine çeşitli desteklerde bulunmak üzere Migros Depo önünden ayrıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.