Migros Depo direnişi ürün boykotuna dönüşüyor

Migros Depo direnişi ürün boykotuna dönüşüyor

DGD-SEN örgütlenmesi sonrası çoğu sendikalı 40 işçiyi ücretsiz izne çıkartan Migros Depo’de direniş yeni ivme kazandı. Genel Başkan Murat Bostancı ilki Caddebostan Migros’ta gerçekleşen kasa kitleme ve ürün boykotunun ülke geneline yayılacağını söyledi

murat-bostanci-8.jpg

Gece vardiyasında kadın çalışana taciz ve depodan marketlere sağlıksız ürün sevkiyatına dair iddialara yanıt dahi vermeyen, Hükümet tarafından hiçbir incelemeye dahi tabi tutulmamanın rahatlığındaki Migros işvereninin canını direnişteki Migros Depo işçileri bu sefer hayli sıkacak gibi. İlki 19 Ocak 2021 Salı günü İstanbul’un Kadıköy İlçesi’nde, Caddebostan Migros’ta gerçekleşen kasa kitleme eylemlerinin ülke geneline yaygınlaştırılması, bununla birlikte direnişe tüketicinin de katılıp ürün boykotu yapılmasına yönelik önemli bir adım atıldı.

4 OCAK’TAN BUGÜNE

SÜREKLİ DİRENİŞTELER

 

murat-bostanci-5.jpg

Migros Depo’da uzun süredir 40 civarı işçi ücretsiz izinde. İddialara göre Depo Liman Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası / DGD-SEN örgütlenmesi sonrası başlayan ücretsiz izin uygulamalarına tepki ve direniş iki ay kadar önce başladı. Sendika üyesi işçiler belli zaman aralıklarında Şekerpınar’daki Migros Depo önünde gerçekleşen eylemlerini 4 Ocak Pazartesi gününden itibaren sürekliye çevirdiler.

murat-bostanci-9.jpg

Hafta içi her gün 11.00 – 17.00 saatleri arasında depo önünde direnişte olan işçiler direnişin 16’ncı gününde opera ve Türk Halk Müziği sanatçısı Abdal Haluk Tolga İlhan, Yeni e Kültür Sanat Dergisi’nin yazı işleri müdürü Hakkı Özdal, Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan ve beraberindeki heyeti ağırladı.

DÖRT BİR YANDA

EŞ ZAMANLI

DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, “Biz 19 Ocak’ta Caddebostan Migros’ta kasa kitleme eylemi yaptık. Devamını yapacak ve meselenin tüketici ayağını güçlendireceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı tekrarlayacağız” dedi. Konuklarına dayanışmaları için teşekkür eden Bostancı şöyle devam etti:

ÜCRETSİZ İZİN CEZALANDIRMASI!

 

murat-bostanci-11.jpg

Migros Depo işçileri yıllardan beri ülkenin birçok yerinde sömürülüyor. Ülkemizde şu anda ciddi bir ücretsiz izin dayatması var. Bunu bir cezalandırma, yöntem olarak kullanıyorlar. Kod 29 ve 25/2’den işten atıyorlar. Buradaki üç arkadaşımız İstanbul Esenyurt’taki depoya götürülüp sonra işten atılan arkadaşlar. Diğerleri sendikal örgütlenme ve faaliyetlerden dolayı da baskıyla, tehditle ücretsiz izine gönderilen 35-40 arkadaşımız.

ÖZİLAN VE TORT’A SESLENDİ

murat-bostanci-7.jpg

Bin 420 lira ile insanların kirasını bile ödeyemediği koşullarda, insanların çocuğuna bez ve mama alma ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılama gibi bir durum yok.

tuncay-ozilhan.jpg

Biz burada aynı zamanda Anadolu Grubu’nun başındaki Tuncay Özilhan’a,

ozgur-tort.jpg

aynı şekilde Migros’un Genel Müdürü Özgür Tort’a ve üst kurul patronuna da seslenmek istiyorum:

İŞBAŞI YAPANA KADAR DEVAM

 

murat-bostanci-10.jpg

Migros Depo işçileri köle değildir. Bugün direnişiminiz 16’ncı günü. Çok 16 gün geçse de biz direnmeye devam edeceğiz. Ta ki kazanana kadar. Tek talebimiz, ücretsiz izine gönderilen, sürülen ve sürgünde işten atılan işçi arkadaşlarımızın tamamı işbaşı yapana kadar direnişimizi devam ettireceğiz.”

HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK

HİÇBİRİ SES ÇIKARTMIYOR

 

sessizler.jpg

Ücretsiz izin uygulamasının sadece Migros Depo’da değil çok sayıda depo ve fabrikada uygulandığını kaydeden Bostancı, işçi konfederasyonlarını sessiz kaldıkları gerekçesiyle eleştirdi: “Ne Hak-İş, ne Türk-İş ne DİSK. Sendika başkanları oturmuşlar koltuklarına, aldıkları maaşlara bakıyorlar. Sarı sendikalara bir şey demiyorum ama mücadeleci olan sendikalar da bu duruma dair adım atsınlar.

KENDİLERİNİ YAKMASI MI LAZIM

 

murat-bostanci-6.jpg

 

Mesele burada sadece Migros Depo önü değil ücretsiz izinle gerçekten ölü ücretine tabi tutulan insanlar var. Caddebostan’da da söyledim. Arkadaşlarımın sesini duyurması için kendisini yakması mı, öldürmesi mi lazım? Bir insan öldükten sonra mı haber olacak, çözüm bulunacak.

DESTEK VERİLMELİ

 

murat-bostanci-4.jpg

Ülkemizde milletvekillerinden, sendika başkanlarından sendikalara, sanatçılara varıncaya kadar kamuoyunun, halkın bu mesele dair kafa yorması ve çözüm bulması içinde hem burada, hem ülke genelinde ücretsiz izne ayrılan arkadaşlara destek verilmesi gerektiğine inanıyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.