Migros Depo direnişi AKP İl’e raporlanıyor

Migros Depo direnişi AKP İl’e raporlanıyor

AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyesi Metin Demirci ile Migros Depo direnişini ziyaret etti. Günay, AKP İl Teşkilatı’na rapor hazırlayacaklarını söyledi

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde DGD-SEN örgütlenmesi sonrası taşerona bağlı işçilerin ücretsiz izne çıkartıldığı Migros Depo’da 05 Ocak Pazartesi günü başlatılan direniş bir ayı geride bıraktı. Direniş bir süre önce Migros’un kimi mağazalarında aniden düzenlenen kasa kitleme eylemlerine ve halkın katılımı ile tüketici boykotuna evrilmeye de başladı.

BELEDİYE MECLİSİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

Direniş ile birlikte aynı mahalle sınırlarındaki Baldur Süspansiyon’da 25 Aralık 2020’de başlayan grevde Çayırova Belediye Meclisi’nin 03 Şubat Salı günü gerçekleşen toplantısında gündeme gelmiş, toplantıda CHP Grubu adına gündem dışı konuşma yapan Halis Koç belediyenin işçilere gıda kolisi desteğinde bulunması gerektiğini söylemişti.

DÖRT YÖNETİCİ VE BİR

BELEDİYE MECLİS ÜYESİYLE

servet-gunaaay.jpg

Öte yandan AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Migros Depo’nun direnişteki işçilerine 05 Şubat Cumartesi günü bir ziyaret gerçekleştirdi. Günay’a ziyaretinde İlçe Başkan Yardımcıları Ali Osman Tefil ve Mehmet Bayındır, ilçe yöneticileri Murat Küçük ve Mehmet Toprak ile birlikte Çayırova Belediye Meclisi AKP Üyesi Metin Demirci eşlik etti. Heyet direnişçi işçilerle görüşmelerinde süreçlerine dair bilgi edinip talep ve beklentilerini dinledi.

DİLEĞİMİZ SORUNUN ÇÖZÜLMESİDİR

Ziyareti gazetemize değerlendiren AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, “Müteahhit firmaya bağlı olarak çalışan arkadaşların sendika üyeliği sonrası 70 kadarı ücretsiz izne çıkartılmış. Ücretsiz izne çıkartılanların sayısı zamanla 37’ye gerilemiş. Yine üçünün bu süreçte İstanbul Esenyurt’taki Migros Depo’da çalışması istenmiş. Uzun süredir ilçemiz, bölgemiz gündeminde yer edinen konu gündemimizde vardı. İl teşkilatımızın rapor talep etmesi doğrultusunda da ziyareti gerçekleştirdik. Dileğimiz sorunun çözülmesidir” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.