MHRS Randevusu İle Poliklinikler Başlıyor

MHRS Randevusu İle Poliklinikler Başlıyor

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ilimizdeki korona virüsle mücadele çalışmaları nedeniyle alınan önlem ve tedbir kararlarına bir yenisini daha ekledi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre Haziran ve Temmuz aylarında hastanelerde tedrici olarak normalleşme sürecine geçileceği bildirildi.

RANDEVUSUZ HASTA BAKILMAYACAK

Vatandaşların sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanırken herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve ilgili sağlık merkezlerinin hizmetlerinde aksama yaşanmaması adına duyurulan açıklamada “İlimizdeki kamu hastanelerinde poliklinik hizmetlerinin bu dönemde sadece Merkezi Hastane Randevu Sisteminden (MHRS) alınan randevu ile verileceği ve randevusuz hasta kabul edilmeyeceği belirtildi.

AKŞAMLARI UZMAN POLİKLİNİK HİZMETİ OLACAK

Uzman düzeyinde poliklinik hizmetleri bazı hastanelerde mesaiden sonra akşam saatlerinde de verilebilecek. Bu durum hastaneler tarafından kamuoyuna duyurulacak. Röntgen, laboratuvar, MR-BT vb. hizmetler akşam saatlerinde de verilecek. Semt polikliniklerinin açılması ilerleyen haftalarda vaka durumuna göre belirlenecek.

15 DAKİKA ÖNCE ORADA OLUN

Ayrıca hastanelerde muayene sırası beklerken kalabalık ortam ve yığılmalar oluşmaması için MHRS’den randevu alan kişiler, hastaneye en fazla 15 dakika önce alınacak. MHRS ile randevu alan hastalar direk polikliniğe giderek muayene olabilecek. Bankolarda işlem yapılmayacak.

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ İLERLEYEN HAFTALARDA AÇILACAK

Vatandaşların koronavirüsle mücadele sürecine katkıları açısından konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermeleri belirtilen açıklamada,  ilimizde bulunan kamuya bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin (ADSM) ilerleyen haftalarda açılacağı belirtildi. Ağız ve Diş Sağlığı poliklinikleri de Sadece MHRS Randevu ile hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.