MHP’nin yeni il başkanı belli oldu

MHP’nin yeni il başkanı belli oldu

9 yıl il başkanlığı yapan Aydın Ünlü’nün görevden alınmasının ardından yeni gelecek isim genel merkez tarafından belirlendi

9 yıl MHP Kocaeli İl Başkanlığı görevinde bulunan 14 Temmuz’da ise görevden alınan Aydın Ünlü’nün yerine gelen isim belli oldu. Bayram öncesinde gerçekleştirilen şok görevden almanın ardından genel merkezden gelen iki isim, partinin anahtarını da alarak il binasından ayrılmıştı. Görevden alınan il başkanı Aydın Ünlü’nün istifa isteği geri çevrilirken, yerine kimin geleceği ise merak konusu olmuştu.

GÖREV TEBLİĞ EDİLDİ

Yaklaşık 15 gündür kapalı olan parti binasında sessizlik sürerken, bugün ise yeni il başkanı belli oldu. Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Kurt bugün genel merkeze çağrılarak görev tebliğ edildi. Yunus Emre Kurt bugün itibariyle resmen il başkanı oldu. Bilindiği gibi eski il başkanı Aydın Ünlü’nün Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı ile arasının bozulmasının ardından Kocaeli Ülkü Ocağı Başkanı Yunus Emre Kurt ile yakınlaştığı öne sürülmüştü.

YUNUS EMRE KURT KİMDİR?

Kocaeli’de doğan Yunus Emre Kurt’un babası Kahraman Kurt da kendisi gibi ülkücü… Yunus Emre Kurt yaklaşık iki senedir Kocaeli Ülkü Ocağı Başkanlığı görevini yürütüyor. Kocaeli Barosuna bağlı avukatlık yapıyor, bir çocuk babası. Yunus Emre Kurt’un babası Kahraman Kurt da ülkücü. 1980 döneminde cezaevinde de yatan kendisi gibi MHP’de siyaset yapıyor. Özhan Kurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği yapıyor. Daha önce istifa ettiği duyurulan Özhan Kurt, mahkeme kararıyla yeniden göreve dönmüştü.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.