MHP Gebze’de Kavak adaylıktan çekildi

MHP Gebze’de Kavak adaylıktan çekildi

Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongrelere tek adayla gidileceğini dair genel merkez kararının ardından Gebze İlçe Başkan Adayı Avukat Ömer Cihan Kavak adaylıktan çekildiğini açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongrelerde seçime tek adaylı gidileceğine dair genel merkez kararının ardından MHP İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise 12 ilçede mevcut ilçe başkan adaylarıyla seçime gidileceği duyurulmuştu. Bu gelişmeler üzerine geçtiğimiz hafta sonu Gebze İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Avukat Ömer Cihan Kavak, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kavak sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKİYORUM

“Milliyetçi Hareket Partisi Gebze İlçe Kongresinde, Türk-İslam davasına el atıp Allah rızasına nail olabilmek adına gördüğümüz lüzum üzerine ilçe başkanlığı için aday olmuşsam da, MHP Başkanlık Divanı tarafından alınan, kongrelerde istişare yapılarak tek aday, tek liste üzerinden seçime gidilmesi yönündeki kararın lider Dr. Devlet Bahçeli’nin iradesini yansıttığını teyit etmemiz ve kararda tavsiye edilen istişare kapısının, bugün MHP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalardan anlaşıldığı üzere mevcut ilçe başkanlarının tek aday olarak seçime gireceğinin ilan edilmesiyle birlikte kapanması üzerine, daha çocuk yaşlarda ettiğimiz Ülkücü Yeminine sadık kalarak, emir olarak kabul ettiğimiz lider Devlet Bahçeli’nin iradesine karşı gelmek gibi bir yola girmemiz mümkün olmadığından, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, uzun süredir büyük bir özveriyle birlikte çalıştığımız dava arkadaşlarımızla yaptığımız istişare doğrultusunda adaylığımı geri çekiyorum.

Bu süreçte şahsıma destek olan başta çalışma ekibimizdeki dava arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ederim. Ülkücü duruşumuzu her daim olduğu gibi bu sefer de tavizsiz şekilde sergilediğimize dikkat çekmekle, yapılacak olan kongrelerimizin camiamıza ve İslamın son kalesi olan Türk-İslam Devletimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ederim.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.