MFSD’nin Yol Hikayesi…

MFSD’nin Yol Hikayesi…

"Sanatın farklı alanlarında yaptığımız eğitim, toplantı, bilgilendirme, seminer, çalıştay, yarışma vb... bizleri sadece bir fotoğraf derneği olmaktan ayırmış Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği çizgisine taşımıştır."

PLATFORMDAN DERNEKLEŞMEYE

 

logo-022.jpg

“2 Ocak 2008’de resmi olarak örgütlenmemizi tamamlayan derneğimizin ilk oluşumu 2016 yılında başlamıştır. Dijital medya organları üzerinden Mardin Gönüllüleri Platformu olarak faaliyetlerimize başladık. Dezavantajlı grup ve bölgelere hak temeli esas alarak başlattığımız sosyal sorumluluk faaliyetleri gönüllülük esasıyla büyümüş ve  dernek faaliyetlerine dönüşmüştür.

…ve SANAT DERNEĞİ’NE

Sanatın farklı alanlarında yaptığımız eğitim, toplantı, bilgilendirme, seminer, çalıştay, yarışma vb... bizleri sadece bir fotoğraf derneği olmaktan ayırmış Mardin Fotoğraf ve Sanat Derneği çizgisine taşımıştır.

 

Kent, insan, kadın, eğitim, sağlık, mülteci, çocuk hakları üzerine ürettiğimiz ve uyguladığımız projelerde üç yıl içinde binlerce bireyin yüreğine dokunduk.

 

AYNI ÇİZGİDE İLERLEYECEĞİZ 

İfade özgürlüğü alanında sanatı aracı kılarak, farklı alanlarda eğitim, gezi, faaliyet, toplantı gerçekleştirdik. Farklı kamu kurumu ve sivil toplum örgütleriyle yaptığımız tüm işbirliklerinde gönüllülük ve hak temeli anahtar kelimelerimiz oldu. Önümüzdeki süreçte de aynı çizgide ilerlemeyi hedeflemekteyiz.

 2020’DE İÇ REVİZYON

Üç yıl içinde resmi olarak onlarca üyemiz olmasına rağmen sahada aktif sorumluluk üstlenen, projelerde çaba sarf eden iki elin parmağı kadar arkadaşla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 2020 yılında dernek iç revizyonunu gerçekleştirerek aktif arkadaşlarımızla yola devam etme kararı aldık. Bu kapsamda 19 resmi, 50’nin üzerinde gönüllü, 500 üzerinde katılımcı ile faaliyetlere devam etmekteyiz.

 MİLYON MİLYON KATLANIYOR

Dijital medya organlarında görülme sayımız kümülatif açıdan Ocak 2018- Ağustos 2020 arasında bir milyonu aşmıştır. Facebook, İnstagram, Google Plus, Twitter, Google harita, kişisel hesap yönlendirmeleri dikkate alındığında bu sayı katlanarak büyümektedir.

BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE!

EFOD, Sureti Alem, İfsak, Defsad, Fefsad, Mafsad gibi onlarca fotoğraf ve sanat derneğini kentimizde misafir ettik.

DÖRT DÖRTLÜK BİR KENTLİ

Kamu kurumları ve STK ilişkilerimizi aralıksız sürdürmekteyiz. Kent ve kentli lehine olacak her projede biz de o işin bir ucundan tutmak için heyecan ve büyük bir istekle efor sarf etmekteyiz.”

 

latif-sakiz-3.jpg

Latif SAKIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.